ADO Den Haag-supporters werpen knuffels voor zieke kinderen – RTL Nieuws

Een opmerkelijk gezicht op de tribunes van De Kuip in Rotterdam vanmiddag: vanuit het uit-vak werden duizenden knuffels naar beneden gegooid. Het was een actie van ADO Den Haag-supporters om de aanwezige jonge patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis een hart onder de riem te steken.

Het is niet voor het eerst dat de supportersvereniging van ADO Den Haag knuffels werpt. Drie jaar geleden deden ze dat ook al eens na een idee van een van hun leden. “Die zei: laten we knuffels meenemen, want er zijn zieke kinderen op de tribune”, zegt voorzitter Jacco van Leeuwen van SV Haagse Bluf. 

Vanuit het uitvak in De Kuip gooiden de ADO-supporters – net zoals de drie voorgaande jaren – in de dertiende minuut zon vierduizend knuffels richting het veld. In totaal werden er een slordige 25.000 knuffels verzameld door allerlei initiatieven. De knuffels zijn bedoeld voor zieke kinderen in het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

De knuffels worden symbolisch aan de zieke kinderen in het ziekenhuis geschonken. Ze zijn niet steriel en kunnen dus niet zomaar het ziekenhuis in. Van Leeuwen: “Onder de 30.000 gedoneerde knuffels zitten ook veel nieuwe knuffels. We hebben ook geld gedoneerd gekregen, dus daar kunnen wij ook weer nieuwe knuffels van kopen.”

Dat de knuffels werden gegooid in de twaalfde minuut van de wedstrijd is volgens de supportersvereniging SV Haagse Bluf geen toeval. “Dit staat symbool voor de twaalfde man, wij, de supporters”, zegt voorzitter Van Leeuwen. 

Tijdens de wedstrijd Feyenoord-ADO Den Haag vond er traditioneel weer een knuffelregen plaats voor zieke kinderen.

Tot ieders verrassing is het aantal ingezamelde knuffels na een oproep zo hoog, dat er ook andere bestemmingen zijn voor alle binnengekomen pluche speeltjes. “We kunnen ze schenken aan vluchtelingenkampen op Lesbos, voedselbanken, naar instellingen waar kinderen verblijven.”

Het zit erop in Rotterdam en Almelo. Feyenoord maakt het zichzelf in de slotfase heel moeilijk met twee eigen goals, maar wint wel dikverdiend van ADO.

Feyenoord schrijft clubgeschiedenis, maar niet op een manier die leidt tot lachende gezichten in Rotterdam…

Feyenoord lijkt vastbesloten er een spannende slotfase van te maken, ook Renato Tapia scoort in eigen doel.

De Feyenoord-verdediger probeert op te ruimen met een omhaal, maar raakt de bal compleet verkeerd. Verdiend is de goal allerminst, maar hij telt.

Het kan niet op: ook Jens Toornstra maakt zijn eerste minuten na een blessure. De middenvelder vervangt Leroy Fer.

Bij een 3-0 voorsprong kan je jonkies laten debuteren en dat doet Jaap Stam dan ook: de 17-jarige Marouan Azarkan vervangt Luis Sinisterra.

Niets dan goed nieuws voor Feyenoord deze zondag. Nicolai Jørgensen viert zijn rentree als vervanger van Sam Larsson.

Narsingh krijgt de bal, na goed werk van Sinisterra, van dichtbij niet langs Havekotte. Vlak na rust schoot ook Larsson al zwak in, een-op-een met Havekotte.

ADO-trainer Groenendijk heeft ingegrepen, met twee wissels. Malone komt voor Bakker en Cibicki vervangt Ould-Chikh.

Genoeg om over na te praten na PEC Zwolle-RKC Waalwijk: de vier goals van debutant Reza Ghoochannejhad, de crash onder invloed van alcohol van John Stegeman begin deze week…

“Dit was een aardige invalbeurt”, lacht Ghoochannejhad. “De doelpunten vielen rap achter elkaar. Ik heb niet geteld, maar bijna elke aanval was raak. Beter kun je niet beginnen. Dit was een droomdebuut.”

En wat Stegeman betreft: de ruime zege doet hem veel, maar het maakt volgens hem zijn domme fout niet goed.