Dode door steekpartij in Den Haag | Binnenland – Telegraaf.nl

Dode door steekpartij in Den Haag | Binnenland - Telegraaf.nl
Dode en gewonde bij steekpartij op terrein Turks-islamitische stichting Den Haag
DEN HAAG – Op de Paardenbergstraat in Den Haag heeft dinsdagochtend rond een uur of tien een steekpartij plaatsgevonden waarbij een dode is gevallen. Een ander raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Het zou gebeurd zijn bij het terrein van een Turks Islamitische Culturele Stichting.

Een deel van de straat is afgezet. Er zijn drie ambulances aanwezig en er is een traumahelikopter opgeroepen.

In het gebouw van het Turks Islamitische wijkcentrum in de Schilderswijk stond een begrafenisceremonie gepland om 14.00 uur. De begrafenis is afgeblazen.

Er zou een familievete zijn uitgevochten, zo melden omstanders. Het gaat om de begrafenis van een oom. Gisteren is er al een woordenwisseling geweest over jij komt niet op de begrafenis, nee jij komt niet op de begrafenis en nu gebeurt dit, aldus een omstander.

De overleden jongen zou zelf niets met die vete te maken hebben. Hij zou tussen de aanvaller en het andere slachtoffer gesprongen zijn juist om de boel te sussen, vertelt een omstander.

De voorzitter van de Turks Islamitische Culturele Stichting heeft het toegestroomde publiek toegesproken en vriendelijk verzocht te vertrekken, zodat de politie onderzoek kan doen. Wat er moet gebeuren met het lichaam van het overleden slachtoffer van de steekpartij wordt nog besproken.

Over de identiteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Ook is het onbekend hoe het tweede slachtoffer er aan toe is.

De verdachte van de steekpartij is nog steeds voortvluchtig. De politie is op zoek naar een kale man van rond de 50 met zwart gezichtshaar. Over de kleding van de verdachte is niets bekend. Ook over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.

Het incident gebeurde rond 10.10 uur. Meerdere hulpdiensten, waaronder drie ambulances, kwamen ter plaatse.

De toedracht van het steekincident is nog onduidelijk. Ook is er over de identiteit van de slachtoffers nog niks bekend.

De verdachte is na het incident gevlucht. Volgens de politie gaat het om een kale man van rond de vijftig jaar, met zwart gezichtshaar.

Het onderzoek naar de toedracht van het incident is in volle gang. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie.