Den Haag klaar voor Prinsjesdag | Nieuwsbericht – Rijksoverheid.nl

Den Haag klaar voor Prinsjesdag | Nieuwsbericht - Rijksoverheid.nl
Valse plaatjes op Prinsjesdag | Wat U Zegt | Telegraaf.nl
Langs de route staan veel vrouwelijke militairen. Voor vrouwelijke militairen is het een feestelijk jaar; ze zijn nu 75 jaar deel van de krijgsmacht. Daarvoor mochten ze enkel actief zijn in ondersteunde functies.

Op NPO Radio 1 praten politiek verslaggevers ook over de Troonrede. Fragmenten terugluisteren kan hier:

“Wat mij opviel, hij kwam direct met een soort disclaimer. Het gaat altijd om geld, maar er kan zoveel gebeuren in het leven. Dit past niet in een mal, zei de koning.”

Langs de route staan veel vrouwelijke militairen. Voor vrouwelijke militairen is het een feestelijk jaar; ze zijn nu 75 jaar deel van de krijgsmacht. Daarvoor mochten ze enkel actief zijn in ondersteunde functies.

Video: LIVE: Koninklijke stoet en Troonrede

Koning Willem-Alexander heeft zijn Troonrede afgesloten. Hij gaat nu met de Glazen Koets terug naar Paleis Noordeinde.

De vooruitzichten voor volgend jaar zijn goed, maar het kabinet geeft alvast een winstwaarschuwing af. “Nederland komt in een fase van een gematigder economische groei”, zegt koning Willem-Alexander.

Ook volgend jaar groeit de economie, maar Nederland gaat een periode van 'gematigde groei' tegemoet. Koning Willem-Alexander heeft in de troonrede een 'winstwaarschuwing' gegeven. "Onze economische positie is kwetsbaar door handelsconflicten en de dreigende brexit werpt zijn schaduw vooruit", aldus de koning.

De Troonrede is verder positief van toon. Het kabinet zegt dat er volgend jaar plussen aankomen. Economisch gaat het in Nederland, in tegenstelling tot in andere landen, nu nog goed.

Vandaag houden we je met deze liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen in Den Haag. Heb jij een vraag over Prinsjesdag? Stel hem hier, en wie weet wordt hij live in de uitzending beantwoord! Luister live naar Prinsjesdag op 1 voor het laatste nieuws uit Den Haag.

Troonrede wordt voorgelezen door koning mét baard

Maar er komen slechtere tijden aan, zei koning Willem-Alexander. Dat komt onder meer door de brexit, die zijn schaduw al vooruit werpt.

LIVE | Koning (met baard) aangekomen bij Ridderzaal voor troonrede

De Koninklijke stoet is bijna aangekomen bij de Ridderzaal. Daar zal de koning de Troonrede gaan uitspreken.

Koning Willem-Alexander draagt een jacquet met grijs vest met het draaginsigne Ridder Militaire Willems-Orde.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Koning Willem-Alexander met baard op weg naar Paleis Noordeinde voor balkonscène

Koningin Máxima draagt een robijnrode kolom japon van wollen crêpe met daarbij een cape. De hoed is een velour pillbox. Koningin Máxima draagt het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

De voorgeschotelde verhoogde koopkrachtplaatjes in deze troonrede zijn vals en stellen niets voor, meent Rens Kuijten.

Eerste Oranjefans staan al vroeg langs route van koninklijke stoet

Volgens uitgelekte plannen, zal Koning Willem-Alexander in zijn troonrede op Prinsjesdag namens Rutte III voorlezen dat iedereen er in koopkracht op vooruit gaat. De werkenden het meest ( 2,3 %) en de gepensioneerden het minst (1,1%).

Maar de beloofde 1,1% koopkracht voor gepensioneerden verdwijnt meteen al weer als sneeuw voor de zon als we tegelijkertijd moeten vernemen dat de pensioenfondsen plannen aan het voorbereiden zijn om het komend jaar een verlaging van pensioenen toe te gaan passen, ja zelfs enkele pensioenfondsen tot wel 10%.

Weg beloofde verhoging van koopkracht door dit kabinet. Gesuggereerd wordt dat Rutte III miljarden overhoudt en daardoor de portemonnee trekt en zelfs een investeringsfonds wil oprichten voor als er minder goede tijden aanbreken. Nou, bij de gepensioneerden zijn deze minder goede tijden al meer dan tien jaar aan de gang.