Twee gewonden na steekpartij in Den Haag, dader gevlucht – Hartvannederland.nl

Twee gewonden na steekpartij in Den Haag, dader gevlucht - Hartvannederland.nl
Ruzie tijdens Turkse uitvaart: zwager steekt neef (44) van overledene dood
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

DEN HAAG – De 44-jarige Hagenaar die dinsdagochtend werd gedood bij een steekpartij in zijn woonplaats was het slachtoffer van een familieruzie. Dat zegt voorzitter Tahsin Çetinkaya van de Turks-Islamitische Culturele Stichting (TICS). Vlak bij dit centrum, dat ligt in de wijk Transvaal, vond het incident plaats. Daarbij raakte ook een 36-jarige man gewond, meldt de politie.

Bij het incident raakte ook een 36-jarige man gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het 44-jarige slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Volgens de politie is de identiteit van de voortvluchtige verdachte bekend. Het gaat om een kale man van rond de 50 met zwart gezichtshaar.

De voorzitter zegt dat er in de ochtend bij het culturele centrum een begrafenisceremonie was, maar dat tijdens die bijeenkomst een ruzie ontstond. Deze zou niet zijn gegaan om politiek maar lag volgens hem meer in de relationele sfeer. De neef van de man die begraven zou worden, is daarbij om het leven gekomen. De dader zou een zwager van de familie zijn.

Meerdere hulpdiensten, waaronder drie ambulances, kwamen ter plaatse. De politie doet onderzoek naar het incident.

Een deel van de straat is afgezet. Er zijn drie ambulances aanwezig en er is een traumahelikopter opgeroepen.

In het gebouw van het Turks Islamitische wijkcentrum stond een begrafenisceremonie gepland om 14.00 uur. De begrafenisceremonie is nu afgeblazen.

Er zou een familievete zijn uitgevochten, zo melden omstanders. Het gaat om de begrafenis van een oom. Gisteren is er al een woordenwisseling geweest over jij komt niet op de begrafenis, nee jij komt niet op de begrafenis en nu gebeurt dit, aldus een omstander.

Het dodelijke slachtoffer heeft zelf niets met de familieruzie te maken, zegt voorzitter Tahsin Çetinkaya. De man sprong tussen de aanvaller en het andere slachtoffer juist om de boel te sussen.

De mensen die betrokken zijn bij het drama zijn bekenden van het culturele centrum. De man die gewond raakte is naar het ziekenhuis gebracht, maar volgens Çetinkaya buiten levensgevaar.

Tahsin Çetinkaya voorzitter van de Turks-Islamitische Culturele Stichting (TICS) heeft het toegestroomde publiek toegesproken en vriendelijk verzocht te vertrekken, zodat de politie onderzoek kan doen. Wat er moet gebeuren met het lichaam van het overleden slachtoffer van de steekpartij wordt nog besproken.

Over de identiteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Ook is het onbekend hoe het tweede slachtoffer er aan toe is.