Nog vier minderjarigen aangehouden voor fatale mishandeling in Den Haag – NU.nl

Nog vier minderjarigen aangehouden voor fatale mishandeling in Den Haag - NU.nl
Vijf jongens vast na dood 71-jarige Hagenaar
Woensdagmiddag arresteerde de politie al een veertienjarige jongen uit Den Haag als verdachte in de zaak. Hij zit nog vast.

Het 71-jarige slachtoffer werd maandag zwaar mishandeld op de de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag. Hij keerde na het incident gewond terug naar zijn woning aan de Blois van Treslongstraat, waar hij onwel werd.

De hulpdiensten brachten de man naar het ziekenhuis, waar hij later die dag aan zijn verwondingen overleed.

Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, maar de officiële doodsoorzaak van de man is nog niet bekendgemaakt.

Naar de rol van alle vijf de jongeren doet de recherche verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten. De Haagse Nico Schoonhoven kwam maandag te overlijden in het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden in zijn woning aan de Blois van Treslongstraat. Terwijl de hulpverlening in volle gang was, werd duidelijk dat de man eerder op de middag op de Willem de Zwijgerlaan slachtoffer was geworden van een mishandeling.

De politie onderzoekt of het overlijden van de man in verband staat met de mishandeling eerder die dag. Inmiddels is sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Omdat het onderzoek nog loopt, doet de politie geen mededelingen over de doodsoorzaak van het slachtoffer.