Coalitie Den Haag wil snel een stevig akkoord voor eerlijke stad – Omroep West

Coalitie Den Haag wil snel een \stevig akkoord\ voor \eerlijke stad\ - Omroep West
Advies verkenner: PvdA en CDA in plaats van Groep De Mos in Haags stadsbestuur
De eerste reacties op de start van de onderhandelingen voor een nieuw college van burgemeester en wethouders van Den Haag, zoals verkenner Tom de Bruijn heeft voorgesteld, volgen precies de politieke lijnen. Optimisme aan de kant van de gesprekspartners, venijn aan de kant van de oppositie, die nu wordt geleid door de afgedankte partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Het Haagse stadsbestuur viel uiteen nadat de rijksrecherche twee weken geleden een inval deed op het stadhuis en bij twee wethouders van die grootste partij in de gemeenteraad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en schending van hun ambtsgeheim. Toen hun partij geen afstand nam van de wethouders zegden de drie andere collegepartijen VVD, D66 en GroenLinks het vertrouwen op in Groep de Mos.

Fractieleider Martijn Balster van de Haagse PvdA (drie zetels) is één van de nieuwkomers die in plaats van Groep de Mos vandaag aanschuift voor het vormen van een nieuw stadsbestuur. Goede zorg voor onze ouderen, een steuntje in de rug voor kinderen die het nodig hebben, betaalbare en fatsoenlijke woningen, het opknappen van onze wijken, zegt Balster over zijn belangrijkste punten. Er is ongelooflijk veel werk te verzetten voor Den Haag. Daar gaan we graag het gesprek over aan.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.