Boeren met trekkers van A12 gehaald, protest bij het Provinciehuis – AD.nl

Boeren met trekkers van A12 gehaald, protest bij het Provinciehuis - AD.nl
Boeren in tractoren naar provinciehuis Den Haag, trekkers bij Malieveld van de weg gehaald
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Door de protesterende boeren ontstond een file van vier kilometer. Dit was goed voor een vertraging van tien minuten. Het protest van de boeren was van tevoren aangekondigd. De gemeente waarschuwde dinsdag al voor extra drukte in het gebied rond de Zuid Hollandlaan, de Koningskade en de Raamweg. In het provinciehuis wordt woensdag gesproken over het stikstofbeleid.

De provincie vergadert over het stikstofbeleid. Boeren staan er met spandoeken. Ze mogen het Provinciehuis niet in. De ingang is afgezet met hekken. Op het binnenplein van het gebouw staan schermen zodat de demonstranten het debat kunnen volgen. Door speakers klinkt muziek van onder meer Normaal.

Volgens onze verslaggever Ivar Lingen staan er zeker dertig tractoren op de Zuid-Hollandlaan. De provincie verwacht enkele honderden mensen, daarom is er buiten een grote tent opgezet waar belangstellenden de vergadering kunnen volgen. Daarnaast zijn er dranghekken bij het provinciehuis neergezet en is de politie nadrukkelijk aanwezig.

In Den Haag wordt vandaag ook gedemonstreerd door onderwijspersoneel. Zo heeft onderwijsbond Leraren in Actie de ingang van het ministerie van Onderwijs geblokkeerd met honderden speelgoedtractortjes. Later op de ochtend houdt de bond een manifestatie op het Lange Voorhout.