Vermist dertienjarig meisje uit Den Haag in goede gezondheid gevonden – NU.nl

Vermist dertienjarig meisje uit Den Haag in goede gezondheid gevonden - NU.nl
Ongeruste vader van vermiste Goiia (13) doet oproep: Meld je als je mijn dochter hebt gezien
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

5 Het dertienjarige meisje uit Den Haag dat sinds woensdag werd vermist, is aangetroffen. Ze verkeert in goede gezondheid, zo laat de politie weten.

Ook haar vader Luciano Areseni wil iedereen bedanken. “Dankjewel, dankjewel”, zegt hij wel een paar keer lachend aan de telefoon tegen RTL Nieuws. “Ik werd net gebeld door een agent, ik ben zo blij, ik ben zo opgelucht.”

Voor het meisje werd een Vermist Kind-alert uitgestuurd. Ze was na school naar huis gefietst met een vriendin, nam afscheid en was vervolgens niet meer gezien.

“Dat heeft de politie nog niet verteld aan ons. Maar het gaat erom dat ze gezond is en dat ik haar straks weer kan zien en in de armen kan sluiten.”

Meisje (13) vermist nadat ze van school naar huis fietste

Het is niet bekend waar ze is aangetroffen en waarom ze woensdag niet was thuisgekomen. De politie bedankt iedereen voor het uitkijken naar het meisje.

Hij zegt dat hij de afgelopen twee dagen ontzettend ongerust was. “Echt doodongerust. Ik heb niet gegeten, niet geslapen.”

Een Vermist Kind Alert is een afgeslankte versie van AMBER Alert en wordt verspreid als de politie zich ernstig zorgen maakt over het welzijn van een kind, maar er geen sprake is van levensgevaar.

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien. Het meisje heeft lang, donkerblond haar en draagt dat meestal los. Ze had een knalroze Adidas-schooltas bij zich, droeg zwarte skinny jeans, een zwart strak shirt en een lichtroze korte gewatteerde jas. Ze fietste op een zwarte omafiets met een rek voorop.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Daarna zijn ze allebei een andere kant opgegaan. Hierna is er niets meer vernomen van Goiia, meldt de politie.