Haagse Edsel (63) jaagt gewapende overvaller snackbar uit: Het is echt een heldendaad – AD.nl

Haagse Edsel (63) jaagt gewapende overvaller snackbar uit: \Het is echt een heldendaad\ - AD.nl
Haagse snackbarheld verjaagt overvaller, Gelukkig hebben we onze Edsel
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een medewerker van een snackbar in Den Haag heeft gisteren voorkomen dat een gewapende overvaller er met een buit vandoor ging. Toen de overvaller een pistool op de man richtte, gaf hij geen krimp en probeerde hij het pistool uit zijn handen te trekken. Uiteindelijk sloeg de overvaller op de vlucht. “Dankzij onze held Edsel heeft hij niks mee kunnen nemen.”

De 63-jarige Edsel werkt zon twee jaar in de snackbar. Dat hij zo koel reageert, komt volgens eigenaresse Lissy Adam Boekholt uit boosheid. “Toen ik de beelden zag, zei ik tegen hem: je bent een held, maar wat doe je nou man, het is maar geld, geef gewoon alles mee!. Maar hij zei dat hij zo boos was omdat iedereen hier elke dag keihard werkt en dat hij dit niet wilde laten gebeuren.”

De eigenaresse werkt al zeventien jaar in de zaak en was zelf net naar huis toen de overvaller kwam. Ze heeft de beelden naar buiten gebracht, omdat ze wil benadrukken dat ze niet bang zijn. “We zijn natuurlijk heel erg geschrokken, maar we willen hiermee ook uitstralen dat dit echt niet hoort. We zijn niet bang en dat gaan we ook nooit worden.”

Volgens Adam Boekholt is iedereen aangeslagen. “We zijn een soort familiebedrijf en iedereen die hier werkt voelt ook als familie. Moerwijk is een zorgwijk: we zijn er voor de buurt en de meeste mensen kennen ons. Het is daarom zo erg dat er zoiets gebeurt.”

De eigenaresse vermoedt dat de overvaller een balletjespistool gebruikte. “Maar dat kon Edsel niet zien. Hij wilde die jongen gewoon pakken. Edsel reageerde echt vanuit zijn instinct. Ik begrijp ook echt niet wat die overvaller dacht. Het was dinsdagavond, dus ook niet de drukste avond en bij ons wordt vooral gepind dus zo veel geld ligt er nooit in de zaak.”

@POL_DenHaag Overval op snackbar aan de #Erasmusweg in #DenHaag. Verdachte dreigde met een wapen en is gevlucht op een fiets. Verdachte is vermoedelijk een jongen van rond de 18 jaar, met een donkere huidskleur, in het zwart gekleed. Iets gezien? Bel 1-1-2. @PolZuiderpark

Manifestatie ziekenhuispersoneel in Utrecht: Waardeer ons meer Vakbondsbestuurders en ziekenhuismedewerkers spraken hun collegas toe op het Jaarbeursplein. Ook werden protestliederen gezongen.

Boeren willen op vrijwillige basis de stikstofcrisis oplossen en geen maatregelen opgelegd krijgen door de overheid.