Politie Den Haag houdt man (35) aan na steekpartij met drie tieners – AD.nl

Politie Den Haag houdt man (35) aan na steekpartij met drie tieners - AD.nl
Drie tieners gewond bij steekpartij in centrum Den Haag, verdachte gevlucht
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Mijn NU.nl Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Cultuur en Media Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Mijn NU.nl Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Achtergronden Podcast Video Voorpagina Net binnen Meest gelezen Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Achtergronden Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Beurs Aandelen Vacatures Verkeer Sport Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Schaatsen Voetbal scores Tech Games Reviews Achtergrond Cultuur en Media Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap TV gids Overig Dieren Eten en drinken Festival Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Tickets Uit Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Midden-Zeeland Rotterdam Utrecht West-Brabant Adverteren NUfolder Shop Vacature Hallo! Je browser is verouderd. Daarom werken bepaalde elementen van NU.nl mogelijk niet goed. Upgrade je browser via Instellingen. NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

5 Bij een steekpartij aan de Grote Marktstraat in Den Haag zijn vrijdagavond drie tieners gewond geraakt. De verdachte is nog voortvluchtig. De toedracht en het motief van het incident zijn nog onbekend. Het is ook nog onbekend of de tieners elkaar kenden.

De man wordt ervan verdacht dat hij gisteravond rond 19.45 uur om zich heen heeft gestoken in een drukke winkelstraat in Den Haag. Daarbij raakten een 13-jarige jongen en twee meisjes van 15 jaar gewond.

De politie staat in contact met de families van de slachtoffers. Een politiewoordvoerder bevestigt dat het incident ter hoogte van de Hudsons Bay heeft plaatsgevonden. Of de steekpartij binnen of buiten de winkel is gebeurd, kan de woordvoerder niet zeggen.

Video: Drie minderjarige slachtoffers bij steekpartij Den Haag

Rond 23.30 uur meldde de politie dat de drie slachtoffers van het incident zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Het is nog onbekend of en wat voor verwondingen zij precies hebben.

Een persoon is aangehouden maar dit is niet de verdachte van het incident, meldt de woordvoerder. Waarom deze persoon wel is aangehouden, kan de politie nog niet zeggen.

Vanwege Black Friday is het erg druk in het centrum. Een deel van de Grote Marktstraat is afgezet door de politie. Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse, waaronder speciale eenheden van de brandweer.

De politie laat weten via Twitter dat ze uitgebreid onderzoek doen naar het steekincident. “In verband met de complexiteit en zorgvuldigheid kost dit tijd. We begrijpen dat er veel vragen leven. Zodra wij meer weten, melden we dit via dit kanaal.”

Boudewijn Revis, de loco-burgemeester van Den Haag, heeft zijn medeleven betuigd in een bericht op Twitter.