Fons Groenendijk kiest voor vertrek bij ADO Den Haag – ADO Den Haag

Fons Groenendijk kiest voor vertrek bij ADO Den Haag - ADO Den Haag
Groenendijk stapt met pijn in het hart op bij ADO Den Haag
Fons Groenendijk heeft zijn functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag per direct neergelegd. Hij heeft de clubleiding te kennen gegeven dat het volgens hem beter was om de samenwerking te beëindigen. De club respecteert het besluit en beraadt zich de komende periode over de invulling van de trainerspositie. Voorlopig neemt assistent-trainer Dirk Heesen de honneurs waar.

Groenendijk licht zijn besluit toe: De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is.

Mijn NU.nl Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Cultuur en Media Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Mijn NU.nl Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Wielrennen Meer Sport Voorpagina Net binnen Meest gelezen Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Achtergronden Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Beurs Aandelen Vacatures Verkeer Sport Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Schaatsen Voetbal scores Tech Games Reviews Achtergrond Cultuur en Media Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap TV gids Overig Dieren Eten en drinken Festival Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Tickets Uit Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Midden-Zeeland Rotterdam Utrecht West-Brabant Adverteren NUfolder Shop Vacature Hallo! Je browser is verouderd. Daarom werken bepaalde elementen van NU.nl mogelijk niet goed. Upgrade je browser via Instellingen. NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Het is een besluit met pijn in het hart, geeft Groenendijk aan. De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben. Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken. De staf, de spelers, de rest van de collegas en de fans. Ik hoop dat zij er samen voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag in de Eredivisie blijft.

Algemeen directeur Mohammed Hamdi had Groenendijk, die tussen 1982 en 1987 als speler uitkwam voor het toenmalige FC Den Haag, langer willen zien blijven. “Fons had absoluut nog onze steun, maar we respecteren zijn besluit. Ondanks de huidige prestaties heeft hij het uitstekend gedaan en dat zullen we nooit vergeten.”

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi over het vertrek van Groenendijk: Fons had absoluut nog de steun binnen ADO Den Haag, maar we respecteren zijn besluit. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking. Ondanks de huidige prestaties heeft Fons het hier uitstekend gedaan en dat zullen we nooit vergeten, aldus Hamdi. We zullen ons de komende tijd beraden over de wijze waarop we dit gaan oplossen.

Groenendijk debuteerde in het seizoen 1982/1983 op 18-jarige leeftijd als speler in het betaalde voetbal bij FC/ADO Den Haag, waar hij meer dan honderd officiële duels voor speelde. In februari 2017 werd Groenendijk aangesteld als de opvolger van Zeljko Petrovic. De 55-jarige oefenmeester vond overtuigend de weg omhoog met ADO Den Haag, dat de afgelopen twee seizoenen zelfs het linkerrijtje behaalde. Groenendijk was de langstzittende trainer in de Eredivisie.

Dirk Heesen neemt de taken als hoofdtrainer voorlopig waar. De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt, laat Groenendijk weten. Hij stond sinds 2017 aan het roer bij ADO.

ADO Den Haag bedankt Groenendijk voor zijn inzet en prestaties en wenst hem veel succes in zijn nadere carrière.

Onder Groenendijk eindigde ADO als elfde, negende en zevende in de eredivisie. Afgelopen zomer lijkt ADO het vertrek van Abdenasser El Khayati en Sheraldo Becker onvoldoende te hebben opgevangen. Fons had absoluut nog steun binnen ADO Den Haag, maar we respecteren zijn besluit, zegt algemeen directeur Mohammed Hamdi. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.