Rellen in Duindorp na afgelasten van vreugdevuur: dertien mensen aangehouden – AD.nl

Rellen in Duindorp na afgelasten van vreugdevuur: dertien mensen aangehouden - AD.nl
Dertien aanhoudingen na ongeregeldheden in Haagse wijk Duindorp
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Mijn NU.nl Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Cultuur en Media Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Mijn NU.nl Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Achtergronden Podcast Video Voorpagina Net binnen Meest gelezen Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Achtergronden Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Beurs Aandelen Vacatures Verkeer Sport Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Schaatsen Voetbal scores Tech Games Reviews Achtergrond Cultuur en Media Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap TV gids Overig Dieren Eten en drinken Festival Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Tickets Uit Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Midden-Zeeland Rotterdam Utrecht West-Brabant Adverteren NUfolder Shop Vacature Hallo! Je browser is verouderd. Daarom werken bepaalde elementen van NU.nl mogelijk niet goed. Upgrade je browser via Instellingen. NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Politie in Duindorp Regio15 zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Vandaag, 02:26 • Aangepast Vandaag, 10:09 Dertien aanhoudingen om onrust in Haagse wijk Duindorp In de Haagse wijk Duindorp zijn gisteravond dertien mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling en brandstichting. Onder de aanhoudingen zijn ook minderjarigen.

152 De politie heeft zondagavond bij ongeregeldheden in de Haagse wijk Duindorp dertien mensen aangehouden, bevestigt een woordvoerder van de politie maandag in gesprek met NU.nl. Een van hen was een jongen van slechts negen jaar oud. Het kind had een molotovcocktail vast.

Een groep mensen had zondagavond de weg gebarricadeerd, brandjes gesticht en voertuigen vernield. Vanwege het gevaar voor de hulpdiensten werd besloten om de Mobiele Eenheid (ME) in te zetten voor het blussen van de branden.

Een groep van ongeveer vijftig mensen maakten de wijk onveilig. Zo werden vuilcontainers in brand gestoken en vernield. De ME is ingezet en lokale media melden dat het daarna weer rustig werd.

De verdachten zijn aangehouden voor het plegen van openlijk geweld, vernieling en baldadigheid. “Inmiddels zijn ze ook weer heengezonden. Binnenkort mogen ze zich verantwoorden voor hun daden”, zegt een woordvoerder van de politie.

“Het is onaanvaardbaar dat de bewoners van Duindorp worden blootgesteld aan dit soort ongeregeldheden en dat er op deze schaal vernielingen worden aangericht. Dat geldt ook voor het belemmeren van hulpdiensten, onder meer door gebruik van ‘kraaienpoten’ en het opwerpen van barricades”, zo laat waarnemend burgemeester Johan Remkes weten.

Het is onrustiger in de wijk sinds de gemeente vorige week meldde dat er dit jaar waarschijnlijk geen vreugdevuren zullen plaatsvinden. “We zijn alert”, aldus de woordvoerder, die niet kan bevestigen wat de precieze oorzaak van de onrust is.

De organisatie achter het vreugdevuur in Duindorp besloot vrijdag de stekker uit het evenement te trekken, nadat vorig jaar door het vreugdevuur een vonkenregen was ontstaan.

Eerder liet de gemeente Den Haag al weten dat er tijdens komende jaarwisseling waarschijnlijk geen vreugdevuren zullen zijn. Volgens de gemeente ontbreekt het aan een professionele organisatie.