Bewoners Visbuurt Den Helder blij met vertrek coffeeshop-wethouder

Bewoners Visbuurt Den Helder blij met vertrek \coffeeshop\-wethouder
Morgen voor het eerst: een Boeing 747 landt op Airport Eelde
NEDERASSELT – Bij een doorzoeking in de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt heeft de politie een verborgen camera en het bijbehorende computersysteem in beslag genomen. De camera was op dat moment nog in werking.

Ook heeft de politie drie cameras, de gebruikte plafondplaten en bekabeling voor onderzoek meegenomen. De eigenaar heeft vrijdag opnieuw aangifte gedaan van hacking. Hij deed in februari ook al aangifte dat zijn camerasysteem was gehackt.      Beelden van naakte mensen in de kleedkamer van de sauna zijn terechtgekomen op internet, ook van oud-speelsters van het Nederlandse handbalteam.      De politie heeft inmiddels diverse aangiftes en meldingen ontvangen over deze sauna. De voornaamste site die de beelden openbaar heeft gemaakt, heeft van de politie de opdracht gekregen de beelden te verwijderen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Rond 14.30 uur dinsdagmiddag, dan moet het gebeuren. Dan landt voor het eerst in de geschiedenis een Boeing 747 op Groningen Airport Eelde.

Het is niet de eerste keer dat het grote toestel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Eelde aandoet. Zo zijn er in het verleden wel testvluchten geweest van het toestel, bijvoorbeeld in KLM-trim. Maar dat waren touch & go oefeningen – het landingsgestel raakt de grond, maar er wordt doorgevlogen.

Morgen wordt een vliegtuig van Atlas Air verwacht dat wél zal landen. Het gaat om het type 747-446. Het komt aangevlogen vanuit Portland en na de tussenstop op Eelde doorvliegt naar Koeweit.

Een woordvoerster van het vliegveld legt uit dat er passagiers aan boord zijn die speciaal hierom gevraagd hadden omdat ze bij een afspraak in Noord-Nederland moeten zijn: Het gaat om een privévlucht. En nee, het zijn geen bekende mensen.

Er is volgens de woordvoerster nog geen volgende landing van een 747 gepland.

– Provincie positief over Airport Eelde, ondanks niet doorgaan Brussel- Vluchten van Eelde naar Brussel komen er niet; wat moet het alternatief worden?


Den Helder at Twitter: