Politie sluit toegangswegen politiebureau na dreiging (update) – Den Helder Actueel

Politie sluit toegangswegen politiebureau na dreiging (update) - Den Helder Actueel
Politiebureau Den Helder afgezet na dreiging | Binnenland
Nadat de melding bij de politie binnen was gekomen onderzocht de politie de melding en in de tussentijd bewaakten agenten met kogelwerende vesten de omgeving.

De persoon die de melding deed is door de politie aangehouden en de melding bleek uiteindelijk vals te zijn, meldt de politie.

Politie sluit toegangswegen politiebureau na dreiging (update)

Persoon die dreigmelding heeft gedaan is door politie aangehouden. Dit gebeurde in de omgeving van het politiebureau #DenHelder. Na onderzoek bleek de melding vals te zijn. De politie-inzet rond bureau is afgeschaald. Einde berichtgeving.

Update De politie heeft inmiddels het volgende gemeld: “Persoon die dreigmelding heeft gedaan is door politie aangehouden. Dit gebeurde in de omgeving van het politiebureau Den Helder. Na onderzoek bleek de melding vals te zijn. De politie-inzet rond bureau is afgeschaald”.

DEN HELDER – De politie heeft woensdagmiddag een man opgepakt in Den Helder nadat er een dreigmelding was binnengekomen bij het politiebureau. Het politiebureau werd uit voorzorg tijdelijk gesloten. Ook de toegangswegen naar het bureau waren dicht. Agenten met kogelwerende vesten bewaakten de omgeving rond het politiebureau.

De dreiging zou volgens de voorlichter puur gericht zijn tegen het politiebureau en verdere informatie kunnen ze niet verstrekken. De naastgelegen school is wel gewoon bereikbaar en open.

Later bleek het om een valse melding te gaan. Om wat voor dreigement het gaat, is niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van de politie zegt dat dit soort dreigmeldingen nu extra serieus worden genomen, verwijzend naar de aanslag in Utrecht maandag.

Door een dreiging tegen het politiebureau van Den Helder heeft de organisatie de toegangswegen tot het pand en de naastgelegen brandweerkazerne woensdagmiddag afgesloten.

Updated Vandaag, 16:21Vandaag, 15:16 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S19 mrt.Kuzu toont 'walgelijk' briefje in opmerkelijk debat19 mrt.Öztürk, stop met schreeuwen!19 mrt.Baudet reageert op kritiek19 mrt.Rutte is het helemaal kwijt: Help!Gerelateerde artikelen08 feb.BinnenlandSnijdende kou stopt zwemmende slager niet15 jan.BinnenlandOperaties ziekenhuizen afgelast wegens storing05 jan.BinnenlandEvertsen vlaggenschip mediterrane NAVO-vloot05 dec.BinnenlandPolitie: Check de wielbouten van uw auto25 okt.BinnenlandCOA heropent azc in Den Helder en Alkmaar07 okt.BinnenlandDroom zieke kinderen wordt werkelijkheidDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.