Drie gewonden bij schietpartij Den Helder – NRC

Drie gewonden bij schietpartij Den Helder - NRC
Inwoner Hollands Kroon gewond bij schietpartij Den Helder
Het drietal zat in een auto op een parkeerplaats van een wegrestaurant. De politie arresteerde een 48-jarige man uit Leeuwarden. De toedracht van het incident is onbekend.

Rik Wassens 12 oktober 2019 Leestijd 1 minuut Een slachtoffer werd ter plaatse behandeld. Foto Lex van Lieshout/ANP Bij een beschieting van een auto in Den Helder zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen gewond geraakt. Het incident gebeurde op de parkeerplaats van een wegrestaurant. De toedracht is nog onduidelijk.

#Denhelder. #Schietincident Verkeerstorenweg. Drie gewonden vervoerd naar ziekenhuis. Politie houdt een verdachte aan. Naar een tweede verdachte wordt gezocht.

De politie heeft een verdachte aangehouden, een 48-jarige man uit Leeuwarden. De andere dader is nog voortvluchtig, meldt de politie zaterdag ondanks de inzet van een speurhond en een helikopter.

De drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden; naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

De drie slachtoffers, tussen de 21 en 27 jaar oud, zaten gezamenlijk in een auto op de parkeerplaats van een McDonalds aan de Verkeerstorenweg in Den Helder. Daar werd het drietal, afkomstig uit de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon, kort voor middernacht onder vuur genomen. Een van de slachtoffers kon ter plaatse behandeld worden, de andere twee werden naar een ziekenhuis gebracht en verkeren volgens de politie buiten levengevaar.

Het schietincident vond plaats op de parkeerplaats bij de McDonalds. Over het motief van de verdachten is nog niets bekend.

De twee daders vluchten na de beschieting weg op een scooter. Na een zoektocht arresteerde de politie de man uit Leeuwarden, die inmiddels in volledige beperking zit. De politie wil verder niets kwijt over het incident en is op zoek naar getuigen.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

Bij een schietpartij op de parkeerplaats van een McDonalds in Den Helder zijn drie gewonden gevallen.

Het gaat om een 27-jarige man uit Hollands Kroon en twee mannen van 24 en 21 jaar uit Den Helder. Een van hen kon ter plaatse worden behandeld aan zijn verwondingen. De andere twee werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Volgens de politie werden de drie beschoten toen zij in een auto zaten. De verdachten reden op een scooter. Een verdachte, een 48-jarige man uit Leeuwarden, is aangehouden. De ander is ondanks een speurtocht met een speurhond en helikopter niet aangetroffen.

De verdachte zit in volledige beperkingen. Inhoudelijke informatie over het incident wordt daarom niet verstrekt.

De schietpartij gebeurde vrijdag even voor middernacht. Op dat moment was het fastfoodrestaurant met McDrive geopend.

Een 36-jarige man uit Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Rooseveltplein beschoten terwijl hij in zijn auto zat. Hij is daarbij lichtgewond geraakt.

De auto van de man vertoonde kogelinslagen. Ook op het plein zijn meerdere kogelinslagen en hulzen gevonden.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.