MIMIK is de nieuwe naam van Deventer filmtheater Viking – De Stentor

MIMIK is de nieuwe naam van Deventer filmtheater Viking - De Stentor
Filmtheater De Viking in Deventer heet vanaf nu MIMIK
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

De naam is bedacht door een extern bureau. Volgens Van den Hove was het al de bedoeling om het project van een nieuwe naam te voorzien en is dat niet om negatieve associaties rond De Viking af te schudden.

Daar komt nog een bedrag bij, door verplichtingen die NV Maatschappelijk Vastgoed (projectleider namens de gemeente) is aangegaan. Hoe hoog dat bedrag is, is nu nog niet te zeggen, schrijft het college. Dit komt omdat er over elke verplichting die is aangegaan dan nog moet worden onderhandeld met de aannemer, de leveranciers en de adviseurs.

Noorse invloed"De Viking was altijd al een werktitel", zegt Van den Hove tegen de krant. "Ruim voor mijn komst is al besloten dat er een nieuwe naam zou komen. Eentje die de combinatie film, theater en horeca dekt."

En dus is het vanaf nu MIMIK, een verwijzing naar expressie, dat verbonden is aan het filmdoek en het podium. Met een knipoog naar de Vikingen uit Scandinavië. Het Noorse woord voor mimiek is namelijk mimikk. 

De nieuwe naam is bekendgemaakt, terwijl er al vier maanden niet meer op de bouwplaats wordt gewerkt vanwege een bouwstop.  Er is nog steeds geen overeenkomst tussen de aannemer en gemeente over de extra kosten van 4 miljoen euro. De totale kosten voor de bouw benaderen daarmee de 20 miljoen euro, waar 10 miljoen begroot was.

Als gemeente Deventer stopt met het probleemproject De Viking gaat dat zon 15,5 miljoen euro kosten, blijkt uit cijfers van het college van B en W. De bouw van het filmtheater zorgde al voor tegenslag op tegenslag, waardoor de kosten flink uit de klauwen zijn gelopen.

Dat is opnieuw een tegenslag in een lange reeks van tegenslagen voor het project. Binnen de Deventer gemeenteraad wordt daardoor steeds openlijker getwijfeld of De Viking moet worden afgebouwd. Daarover wordt vermoedelijk komende maand meer duidelijk. 

Wat wel zeker is, is dat de gemeente bij stoppen de toegekende subsidie van 5 miljoen euro aan de provincie moet terugbetalen. Alles bij elkaar opgeteld verwacht het college dat bij stoppen een bedrag van 15,5 miljoen euro is gemoeid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

Afbouwen van het theater komt, de extra 4 miljoen meegerekend, op zon 20 miljoen euro uit. Dit is fors meer dan de 10 miljoen waar rekening mee gehouden bij de start van het project in 2012.