VVD Deventer op basis van onderzoek: “Stoppen met bouw MIMIK is beste optie” – RTV Oost

VVD Deventer op basis van onderzoek: \
Buurman Viking vraagt rechter om bouwstop filmtheater | Deventer
De taxering van 4,6 miljoen is op basis van het meest gunstige scenario. In dat geval zou er op de grond geen filmtheater, maar appartementen komen. 

De VVD vond dat het college onduidelijk was over de waarde van de grond waar MIMIK op wordt gebouwd. Daarom besloot de fractie het financiële plaatje door Eggink Vastgoed te laten uitzoeken.

"Cijfers liegen niet", zegt VVD-raadslid Bas Donkers. "Nu stoppen is de beste optie. Het debacle betekent ook dat andere culturele instellingen tegen problemen aanlopen. Al het geld is nodig voor De Viking, de rest krijgt niks."

De bouw van MIMIK is al jarenlang een hoofdpijndossier. Zo is voormalig wethouder Robin Hartogh Heys vanwege het project weggestuurd, lopen de kosten uit de hand, heeft de bouw een tijd stilgelegen en is er een raadsonderzoek naar de gang van zaken geweest.

De gemeenteraad bespreekt morgen het verzoek van het college om nog eens 4 miljoen euro in MIMIK te pompen. Als die investering doorgaat, gaan over de twintig miljoen. Voor het project was ooit tien miljoen geraamd.

Vorige maand konden geïnteresseerden nog een rondleiding krijgen in de Deventer bouwput. Theaterdirecteur Rob van den Hove was trots op wat er bereikt was en wilde zo de Deventenaren enthousiast maken voor het nieuwe filmtheater.

"Met pijn in het hart kunnen we niet anders concluderen dan dat we beter nu ons verlies kunnen nemen. Op die manier voorkomen we dat er nog meer geld in een bodemloze put verdwijnt, en dat we tot in lengte van jaren forse tekorten in de exploitatie moeten bijpassen. Ten koste van andere instellingen en organisaties in Deventer", aldus VVD-raadslid Donkers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.