Ongeluk met twee vrachtwagens zorgt voor ravage op A1 bij Deventer – NU.nl

Ongeluk met twee vrachtwagens zorgt voor ravage op A1 bij Deventer - NU.nl
Rijstroken dicht op A1 tussen Lochem en Deventer na ongeluk, uren extra reistijd
Vanwege de ravage zijn twee rijstroken dicht. Om 7.00 uur stond er al zon 15 kilometer file en was de vertraging opgelopen tot meer dan twee uur.

Verkeer richting Apeldoorn kan volgens de ANWB omrijden via Almelo en Zwolle. Verkeer richting Arnhem rijdt om via Enschede.

VIDEO | Ravage op A1 na botsing vrachtwagens bij Deventer

⚠ | Vanwege de forse vertraging en drukte op de omleidingsroutes, gaan we pas ná de spits bergen. Tot die tijd twee rijstroken open op #A1 bij #Deventer.

Vanwege bergingswerkzaamheden is een deel van de snelweg afgesloten. Dat resulteert in een lange file. Tussen Lochem en Deventer staat rond 8.30 uur 10 kilometer en ook op de omliggende wegen is het erg druk.

Inmiddels is wel duidelijk dat pas na de ochtendspits wordt begonnen met het bergen van de vrachtwagens. Dat betekent dat tijdens de spits de twee rijstroken die beschikbaar zijn ook geopend blijven voor het verkeer.

Verkeer richting Apeldoorn wordt ter hoogte van het knooppunt Azelo omgeleid via de A35/N35, A28 en A50. Automobilisten die richting Arnhem rijden, moeten via de A35, N18/A18 en A12.

Ook op de wegen rond Deventer lopen de verschillende wegen vast, onder meer door verkeer dat een alternatieve route zoekt.

Het ongeluk gebeurde bij de werkzaamheden die op dit moment worden uitgevoerd op de A1. Lading van de vrachtwagens ligt op de snelweg. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

De ANWB adviseert om te rijden. Verkeer richting Apeldoorn kan het beste via Almelo en Zwolle (A35/N35, A28, A50) rijden. Verkeer richting Arnhem kan het beste via Enschede (A35, N18/A18, A12) rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.