Ravage in Deventer: auto schept mensen, bestuurder op de vlucht – Hartvannederland.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

De politie heeft een 37-jarige man uit Deventer aangehouden voor het aanrijden van vijf voetgangers in zijn woonplaats. Ze houdt er rekening mee dat deze man de aanrijding opzettelijk heeft veroorzaakt. Over zijn motief kan de politie “in het belang van het onderzoek” nog niets zeggen. De verdachte reed zondagmorgen rond 05.30 uur in op de voetgangers in het uitgaanscentrum van Deventer. Vijf mensen raakten gewond, van wie er vier naar het ziekenhuis werden gebracht. De vijfde werd ter plekke behandeld. Alle gewonden waren aanspreekbaar, meldde de politie. Door de actie raakten ook terrasmeubilair en terrasschotten beschadigd.

Auto rijdt in op uitgaansplein in Deventer en schept meerdere mensen

Dankzij getuigen wist de politie al snel om welke auto het ging, een Audi Q7, en van wie die was. Ze riep de bestuurder op zich te melden, wat de man ook heeft gedaan. Dat deed hij, niet in Deventer, maar elders in het land.

Aan het incident ging een ruzie vooraf. Een andere man die daarbij betrokken was, werd eerder zondag al aangehouden.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.