LIVE | Volg hier hoe Doetinchem zich opmaakt voor de ontknoping in de Eredivisie – De Gelderlander

LIVE | Volg hier hoe Doetinchem zich opmaakt voor de ontknoping in de Eredivisie - De Gelderlander
Extreem veel belangstelling voor kampioensduel Ajax: “Drukste wedstrijd ooit”
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

In alle rust toewerken naar de play-offs om promotie/degradatie zit er voor De Graafschap niet in. Woensdagavond moeten de Superboeren de kampioenswedstrijd van Ajax op de Vijverberg faciliteren. 

Normaal gesproken zijn er bij wedstrijden van De Graafschap ongeveer dertig journalisten aanwezig. ‘Vanavond is dat zeker drie, vier keer zoveel’, weet perschef Marc Teloh. ‘Ik verwacht 120 man in de persruimte. Dat is de drukste wedstrijd ooit.’ Nog nooit was er zoveel media op De Vijverberg voor een wedstrijd. ‘Zelfs niet bij de wedstrijden van de WEURO (WK vrouwenvoetbal in 2017, red.). Het wordt een gekkenhuis dus.  Alleen al zestien cameraploegen zijn aanwezig bij De Graafschap – Ajax. 

De Graafschap zal de komende weken in de play-offs moeten vechten voor lijfsbehoud, maar speelt eerst dus nog tegen de aanstaand kampioen. De media-aandacht voor het duel met Ajax is gigantisch. Doorgaans komen er zon dertig journalisten af op een thuiswedstrijd van de Doetinchemmers. “Vanavond is dat zeker drie, vier keer zoveel. Ik verwacht 120 man in de persruimte. Dat is de drukste wedstrijd ooit”, zegt perschef Marc Teloh tegen Omroep Gelderland.

De aanvragen voor het duel komen ook uit het buitenland. ‘De Belgen zouden eerst ook komen’, aldus Teloh. ‘Maar omdat Ajax al officieus kampioen is, komen die vanavond toch niet. Wel is ESPN (Amerikaanse zender, red.) aanwezig.’  Drie jaar geleden konden de media genieten van taart op De Vijverberg, toen Ajax de titel verspeelde en het kampioensgebak naar de pers ging. ‘Dit keer hebben we geen taart’, grapt de perschef. 

Onder meer zestien cameraploegen reizen woensdag af voor het laatste duel van het Eredivisie-seizoen. Nog nooit kwam er zoveel pers naar de Vijverberg. “Zelfs niet bij de wedstrijden van de WEURO (WK voor vrouwen, red.). Het wordt een gekkenhuis dus”, aldus Teloh. Ook verschillende media uit het buitenland zullen aanwezig zijn.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.