Henk de Jong: droomafscheid of anticlimax bij De Graafschap? – De Gelderlander

Henk de Jong: droomafscheid of anticlimax bij De Graafschap? - De Gelderlander
Sparta-doelman Coremans wordt vader, geeft zoon eerste fles en racet naar Vijverberg
In de eerste helft was Sparta de bovenliggende partij. De fans van de Rotterdamse ploeg hadden er ook veel vertrouwen in. Ze lieten zich volop horen. Tot hele grote kansen kwamen beiden ploegen in de eerste 45 minuten niet. Alleen in de slotfase slaagde De Graafschap erin een fase volop druk te zetten. Maar dat was slechts van korte duur.

Een tegenvaller voor de pauze was het uitvallen van Azor Matusiwa. Hij liep een blessure op en kon niet meer verder. Frank Olijve.kwam voor hem in de ploeg.

Sparta begon ondanks een mooie sfeeractie van het thuispubliek sterk aan de wedstrijd en kreeg via Abdou Harroui een eerste mogelijkheid. Dries Wuytens was daarna ook met het hoofd gevaarlijk uit een vrije trap en De Graafschap incasseerde in deze moeizame openingsfase nog een domper toen Azor Matusiwa zich al vroeg moest laten vervangen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de ploeg van de naar SC Cambuur vertrekkende trainer Henk de Jong echter meer grip op de wedstrijd en De Vijverberg hoopte met een klein halfuur op de klok even op een strafschop voor de thuisploeg na twee vermeende handsballen in de vijandelijke zestien.

Na de pauze probeerden de bezoekers van alles om een openingsgoal te forceren, maar de Rotterdammers slaagden daar maar niet in. De Graafschap vond het verder wel prima en wist dat met een stand van 0-0 het grote doel van dit seizoen zou worden bereikt, handhaving in de eredivisie. Een kwartier voor tijd maakte Dervisoglu toch nog de 0-1, waarna het flink nagelbijten werd.

Henk Fraser bracht vervolgens in de jacht op doelpunten de jonge Halil Dervisoglu in voor Mohamed Rayhi en dat bleek een gouden greep. De negentienjarige aanvaller was een minuut of tien na zijn entree al betrokken bij gevaar voor het vijandelijke doel toen hij botste met doelman Nigel Bertrams. De VAR boog zich vervolgens nog over het incident, maar drong er bij Blom niet op aan om naar de stip te wijzen. Met nog een kwartier te gaan was het echter alsnog raak toen Lars Veldwijk in eerste instantie nog twee keer van scoren afgehouden kon worden, maar de bal uiteindelijk wel voor de voeten van Dervisoglu belandde.

De 0-2 viel acht minuten voor tijd, Adil Auassar kopte raak. Het lukte de thuisploeg in de resterende tijd niet meer om die schade te repareren. Degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie werd daarmee een feit. De Vijverberg werd daarmee in diepe rouw gedompeld.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Sparta-trainer Henk Fraser al aan dat zijn ploeg de aanval zou zoeken. Dat was ook wel nodig, want de Rotterdammers namen een 1-2 nederlaag uit eigen huis mee naar Doetinchem en moesten dus minstens twee keer scoren om kans te maken op promotie. De eerste mogelijkheden waren dan ook Sparta, dat via Ragnar Ache en Lars Veldwijk druk hield op de defensie van De Graafschap. Die capituleerde echter niet.