Slachtoffer schietpartij Doetinchem is man (22) uit Gouda – De Gelderlander

Slachtoffer schietpartij Doetinchem is man (22) uit Gouda - De Gelderlander
Schietpartij bij ziekenhuis Doetinchem: één gewonde | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

DOETINCHEM – De politie doet zondagavond onderzoek naar een schietpartij bij het ziekenhuis Slingeland in Doetinchem. Daarbij raakte één persoon gewond. Het slachtoffer is medisch behandeld. Het is onbekend hoe de gewonde persoon eraan toe is.

In de auto voor het ziekenhuis zijn kogelgaten te zien Persbureau Heitink zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Gisteren, 22:49 • Aangepast Gisteren, 23:35 Auto beschoten voor hoofdingang ziekenhuis Doetinchem Voor het ziekenhuis Slingeland in Doetinchem is een auto beschoten. Volgens de politie is een persoon gewond geraakt. Hoe het slachtoffer eraan toe is, is niet bekend.

Volgens de politie werd omstreeks 18.30 uur een plaats delict afgezet in de nabije omgeving van het ziekenhuis. Dat gebeurde na aanleiding van een melding. De recherche neemt het onderzoek over.

De beschoten auto stond voor de hoofdingang van het ziekenhuis geparkeerd. Op fotos zijn kogelgaten te zien in de blauwe personenauto. De beschoten auto is inmiddels weggesleept.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is er niet in het ziekenhuis geschoten, zoals onder meer De Gelderlander in eerste instantie meldde. Volgens die krant zou er op de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis zijn geschoten. Maar dat klopt niet, aldus de woordvoerster van het ziekenhuis. Voor de patiënten en bezoekers is het ziekenhuis veilig, verder wil ze geen informatie geven om privacyredenen.

Rond het ziekenhuis staan meerdere politieautos. De forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

De politie doet uitgebreid onderzoek vlakbij het ziekenhuis. Een blauwe auto, met mogelijk kogelgaten, is onderzocht en weggesleept, zo schrijft De Gelderlander. Een politiewoordvoerster wil niets over de zaak zeggen.