Politie onderzoekt schietpartijen in Zwijndrecht

Politie onderzoekt schietpartijen in Zwijndrecht
Schoten gelost op meerdere plekken in Zwijndrecht
Zwijndrecht – De politie vond dinsdagavond op meerdere locaties in Zwijndrecht kogelhulzen. Rechercheurs onderzoeken wie op wie of wat heeft geschoten en waarom. Hulp van getuigen is daarbij meer dan welkom.

Rond kwart voor zes kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Burgemeester van het Hoffweg in Zwijndrecht zou zijn geschoten. Agenten gingen er direct naartoe. Ze spraken verschillende mensen die iets gezien of gehoord hadden. Twee auto’s reden met hoge snelheid achter elkaar aan en er zouden meerdere schoten zijn gelost. De Forensische Opsporing vond verschillende hulzen op twee locaties op de Burgemeester van het Hoffweg en bij de Kapitein Dekkerflat. Bij de Kapitein Dekkerflat werden ook auto-onderdelen gevonden, net als op de rotonde bij de Kort Ambachtlaan.

Schoten gelost op meerdere plekken in Zwijndrecht

De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord op bovengenoemde locaties? Heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op via 0900-8844. Via M. kunt u ook uw informatie anoniem doorgeven; 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vuurwapengeweld hoort niet thuis in een veilige samenleving. De politie is er alles aan gelegen degenen die een veilige samenleving in gevaar brengen de dans niet te laten ontspringen. Een 30-jarige Rotterdammer werd in 2011 aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident in zijn. woonplaats. Hij moest daarvoor minstens 900 dagen in de cel doorbrengen. Hij meldde zich echter niet. Dat is nu niet meer nodig. “Toen we dinsdag op de Oranjeboomstraat zijn auto wilden controleren, hebben we hem meteen aangehouden”, vertelt een agent van basisteam Centrum.

ZWIJNDRECHT – De politie doet onderzoek naar schietincidenten in Zwijndrecht. Dinsdagavond 13 februari 2018 vond er rond 17.45 uur in de nabije omgeving van de Kapitein Dekkerflat een ruzie plaats tussen de inzittenden van twee voertuigen. Kort hierop werden op verschillende plekken schoten gelost.

De politie heeft op diverse plaatsen onderzoek gedaan, onder andere bij de Kapitein Dekkerflat en de Burgemeester van ’t Hoffweg. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt en is er nog niemand aangehouden. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.


Dordrecht at Twitter: