Mislukte ontvoering in Dordrecht

Mislukte ontvoering in Dordrecht
Getuigen gezocht van poging ontvoering Dordrecht
DORDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen en twee omstanders in het bijzonder, die woensdagmiddag hebben gezien hoe een man met een bivakmuts op de Borneostraat probeerde een vrouw in zijn auto te trekken. De vrouw kwam tijdens haar verzet ten val en bezeerde haar knieën. De man ging er in zijn auto vandoor in de richting van de Javastraat.

De vrouw was even daarvoor, rond 15.15 uur, aangekomen met haar auto om haar kinderen af te zetten. Ze verklaart dat ze voelde dat haar arm werd vastgepakt, Toen ze terug liep naar haar busje,. Toen ze omkeek zag ze een man met een bivakmuts. Daar schrok ze enorm van, ze begon direct te schreeuwen dat hij moest loslaten en ze probeerde zich los te rukken. Ze kreeg hulp van een omstander, die ook riep dat de man haar met rust moest laten. Toen de man dat inderdaad deed, viel het slachtoffer op haar knieën. Volgens de vrouw stapte de man toen snel in een sportieve zwarte auto zonder kentekenplaten die midden op de weg stond, en reed weg. Het hevig geschrokken slachtoffer werd opgevangen door omstanders en ging daarna naar huis.

Pas s avonds belde de Dordtse met de politie om te vertellen wat haar was overkomen. Het is daardoor onbekend gebleven wie de behulpzame omstanders waren, en of er meer getuigen zijn die iets kunnen vertellen over het voorval.

Een man heeft woensdag geprobeerd een vrouw te ontvoeren op de Borneostraat in Dordrecht. Mensen hebben gezien dat iemand met een bivakmuts op probeerde het slachtoffer in een auto te trekken.

De vrouw kwam tijdens haar verzet ten val en bezeerde haar knieën. Daarna ging de man er met de auto vandoor richting de Javastraat.

De vrouw was in de Borneostraat om haar kinderen af te zetten. Ze vertelde later dat ze voelde dat haar arm werd vastgepakt. Daarna zag ze de man met de bivakmuts.

Het slachtoffer begon te schreeuwen dat hij moest loslaten en ze probeerde zich los te rukken. Een omstander greep in en riep dat de man haar met rust moest laten.

Toen de man het slachtoffer los liet, viel de vrouw op haar knieën. De man stapte in een sportwagen, die midden op de weg stond. Die auto had geen kentekenplaat.

Pas in de avond belde de vrouw met de politie om te vertellen wat haar was overkomen. Daarom kon de politie geen omstanders ondervragen, die het voorval hebben zien gebeuren.