Omvang jongensprostitutie schokt gemeente Eindhoven

Minderjarige jongensJordi, zoals hij zich noemt, is een van de jongens die ze spraken. Hij vertelt dat er een grote vraag is via allerlei websites. Vooral naar jonge, minderjarige jongens. “Ik denk dat ze de nieuwe jongens die online komen, die ook het jongst zijn, dat ze die het interessantst vinden.”
Nieuwsuur is een programma vanNTR NOS

Ook de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Herman Bolhaar pleit voor meer onderzoek naar jongensprostitutie, en betere training van hulpverleners en politieagenten.

“Dit voltrekt zich eigenlijk volledig onder de radar. We weten hier eigenlijk heel weinig van”, zegt wethouder Zorg Renate Richters. “Het is heel erg dat jongeren op deze manier uitgebuit kunnen worden.”
Meer onderzoekIna Hut, directeur van coördinatiecentrum mensenhandel CoMensha, ziet de problemen ook op andere plekken in Nederland. “Ik heb navraag gedaan bij onze zorgcooödinatoren en het speelt ook in Den Haag, Delft, Gouda, Groningen, Utrecht en Rotterdam. Maar het is niet alleen iets van de steden, dit gebeurt ook op het platteland.”

Eindhoven at Twitter: