Van Klompegat naar Lampegat, alle carnavalssteden nu in NS reisplanner

Van Klompegat naar Lampegat, alle carnavalssteden nu in NS reisplanner
Van Klompegat naar Lampegat, alle carnavalssteden nu in NS reisplanner
Twee Bengaalse tijgertjes geboren in MexicoLikeability of 3De tijger zat in een container verstopt en was verdoofd, terwijl hij een trip van de staat Jalisco naar de staat Queretaro maakte. Dat is een reis van zo’n 350 kilometer.

Bloemendaal was in 2017, net als in eerdere jaren, wederom de duurste Nederlandse gemeente. Daar verwisselden huizen door de bank genomen voor 776.000 euro van eigenaar. In Bloemendaal lag de gemiddelde verkoopprijs van een woning daarmee 5,5 keer hoger dan die in Delfzijl.

Maar moeten we nu de zomertijd of de wintertijd afschaffen? Daar zijn de geleerden het nog niet over eens. De een zegt dat je beter de zomertijd kunt afschaffen, omdat de wintertijd de oorspronkelijke tijd is en het gunstigst is voor de mens. Want als het ’s avonds langer licht is, is de kans groot dat je later naar bed gaat en later opstaat. Terwijl het licht in de ochtend juist weer heel belangrijk is voor je bioritme. De ander beweert juist dat het verstandiger is om de wintertijd af te schaffen, zodat we vooral in de zomer langer buiten verblijven. Het vele daglicht heeft een positieve uitwerking op onze gezondheid, luidt het argument. Het Europees Parlement maakt dan ook geen keuze tussen de zomertijd of wintertijd, dat moet een speciale commissie uiteindelijk bepalen. Een definitief besluit is sowieso nog ver weg, dus voorlopig zitten we nog wel even vast aan het verzetten van de klok. Op 25 maart mogen de wijzers weer een uurtje vooruit en op 28 oktober weer achteruit.

,,Waarom was hij in zijn eentje op patrouille?”, is een van de eerste vragen die de majoor heeft. „Dat herken ik helemaal niet. Bij ons geldt: ‘één is geen’. Je moet te allen tijde een back-up hebben, iemand die je dekt. Als ik in mijn eentje op een Afghaanse markt zou lopen, dan wist ik een ding zeker: ik kom daar niet levend vanaf.”

„Waarom is het verhaal tien jaar verzwegen?”, gaat Roelen verder. „Als er een Afghaan door een NAVO-militair is gedood, dan moet dat bekend worden gemaakt in een patrouilleverslag. Dit verslag kan dan vervolgens naar de marechaussee of de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst.”


Eindhoven at Twitter: