Fijn! Gratis compost bij de milieustraat

Fijn! Gratis compost bij de milieustraat
Fijn! Gratis compost bij de milieustraat
De lekke band van de kruiwagen al gefixt? Je kunt weer gratis gemintepoep afhalen bij de milieustraat, zodat de plantjes in de (moes)tuin weer kunnen knallen dit voorjaar.

Nouja, gemintepoep is het niet echt. Afvalinzamelaar Cure Afvalbeheer doet mee aan de landelijke compostactie. Hierdoor krijgen bewoners gratis compost als beloning voor het scheiden van gft-afval.

Tot 14 april kun je bij de milieustraat aan de Lodewijkstraat maximaal 2 kuub, dus een volle aanhanger ongeveer, meenemen als je de stadspas laat zien. Oja, zelf een schop, zakken, afdekzeiltje en wat je nog meer nodig hebt meenemen!

De compost is alleen verkrijgbaar aan de Lodewijkstraat, niet bij de milieustraat aan de Gabriël Metsulaan. \

GROU – Op zaterdag 17 en 23 maart kunnen inwoners van onze gemeente gratis compost halen bij de milieustraat aan de Oedsmawei 9 in Grou. De milieustraat is beide dagen van 8.30 tot 11.30 uur open. Met deze compostactie moedigt de gemeente Leeuwarden haar inwoners aan om groente-, fruit en tuinafval (gft–afval) te blijven scheiden. De compost is onverpakt en men moet dus zelf een doos, emmer of kruiwagen meenemen. Per persoon kunnen maximaal twee kruiwagens compost worden afgehaald (plm. 120 liter). De voorraad is beperkt.


Eindhoven at Twitter: