Trump verbiedt overname Qualcomm door Broadcom

Trump verbiedt overname Qualcomm door Broadcom
Trump blokkeert Qualcomm-overname om veiligheidsredenen
Directie Rabobank krijgt reorganisatieplannen niet langs ledenraad 

Plaatselijke Rabobanken steken een middelvinger op naar het hoofdkantoor. Rabobank last dinsdag noodgedwongen een extra algemene ledenraadvergadering in. De extra bijeenkomst is nodig omdat de Rabobank-directie onder leiding van topman Wiebe Draijer de ledenraad vorige week dinsdag niet kon overtuigen van de jongste plannen om nog meer macht weg te halen bij de lokale banken. De gang van zaken betekent, zeker intern, een deuk in het imago van topman Draijer. Samen met zijn medeverantwoordelijke directieleden moest hij de ledenraad dinsdag warm maken voor de reorganisatieplannen, opgesteld door een door de groepsdirectie in het leven geroepen commissie.

Vrije markt? Niet in Amerika. Daar heerst staatskapitalisme. President Donald Trump heeft maandag een stokje gestoken voor de overname van de Amerikaanse chipmaker Qualcomm door Broadcom uit Singapore. Trump kwam tot dit uitzonderlijke besluit omdat de nationale veiligheid in het geding zou komen door de overname. Hij beroept zich op een Defense Act uit 1950 en haakt daarmee aan bij het advies van het ministerie van financiën. President Donald Trump slaat zijn arm om Broadcom-ceo Hock Tan, als die begin november komt vertellen dat hij zijn hoofdkantoor van Singapore naar de VS zal verhuizen om het Amerikaanse Qualcomm te kunnen inlijven. Maandag stak Trump een stokje voor deze overname.AP Dit melden diverse media. Broadcom, dat wist dat deze bezwaren op tafel zouden kunnen komen, wilde zijn hoofdkantoor om die reden snel van Singapore naar de VS verhuizen. In San Jose, Californië heeft Broadcom al een tweede hoofdkantoor, maar het bedrijf is juridisch gevestigd in Singapore. Het vijandige bod had een waarde van $117 mrd. De beurskoers van Qualcomm daalde na het bericht met 4%.

De Amerikaanse president Trump heeft maandag een decreet ondertekent waarmee de voorgenomen overname van chipfabrikant Qualcomm door branchegenoot Broadcom wordt geblokkeerd. Trump ondertekende het decreet op advies van het Amerikaanse overheidsorgaan CFIUS, dat overnames van Amerikaanse bedrijven door buitenlandse partijen onderzoekt. CFIUS concludeerde dat met de overname van Qualcomm door Broadcom de Amerikaanse staatsveiligheid in het geding zou komen en adviseerde de overname tegen te houden.

Trump blokkeert grootste tech-deal ooit om nationale veiligheid

Rusland ontkent zenuwgasaanval zoals altijd, maar sancties lijken nu onvermijdelijk

Qualcomm, een toonaangevende producent van de processoren voor smartphones en andere mobiele apparaten, heeft de vijandige overnamepoging sinds november van de hand gewezen. Ook toen het bod werd verhoogd van 103 miljard dollar, bleef het techbedrijf zich verzetten. De onderneming heeft nog niet gereageerd op de aankondiging van het Witte Huis, die past binnen een in toenemende mate protectionistisch beleid.

Trump verbiedt miljardenovername chipgigant Qualcomm door Broadcom

De Verenigde Staten scharen zich achter de Britse autoriteiten om Rusland voorlopig verantwoordelijk te houden voor het vergiftigen van voormalige spion Skripal en zijn dochter. Dat liet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson maandag weten. Tillerson gaf aan dat Rusland vermoedelijk verantwoordelijk is voor de aanslag. Volgens de minister moeten zowel degenen die de aanslag hebben gepleegd als degenen die de opdracht hebben gegeven serieuze consequenties tegemoet zien. Een circusvoorstelling noemde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken het optreden van premier May in het Britse parlement waarin zij onthulde dat de dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd werden met een variant van novitsjok (nieuwkomer), een uiterst krachtig zenuwgas van Russische makelij. Maar het staat wel vast dat Moskou een hoge prijs zal moeten betalen voor de aanslag op Skripal, die vermoedelijk bedoeld was als waarschuwing aan andere overlopers en verraders. Sancties zijn onvermijdelijk.

Broadcom heeft een belangrijke vestiging in Silicon Valley en de meeste aandeelhouders in de VS. Toch was de regering-Trump tegen een buitenlandse overname van een grote Amerikaanse chipproducent die betrokken is bij de ontwikkeling van supersnelle G5-netwerken. Trump volgt met zijn afwijzing het advies van het Comité van Buitenlandse Investeringen, een orgaan dat buitenlandse overnames onder de loep neemt.

Goed doen is eerst afrekenen met de fiscus, het enige echte goede doel in uw leven. Uit de Telegraaf: Boerin Suzanne Ruesink uit Aalten schrok zich een hoedje. Vorig jaar juni gaf zij een kalf cadeau aan Yvon Jaspers van Boer zoekt vrouw. Dat levert de gulle gever nu een boete op van €5200.

De boete heeft te maken met de laatste wijziging in het fosfaatreductieplan 2017, zegt woordvoerder Michel van der Plas namens de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Dat is de organisatie die de boete voor het kalf oplegde aan de gulle boerin. De boete is eigenlijk een naheffing. Een optelsom van achterstallige bedragen, vanaf het moment van schenken. Bij de berekening van de kosten voor het fosfaatreductieplan wordt een heffing toegepast, als er na 1 juni 2017 jongvee, ouder dan 35 dagen, is afgevoerd naar een ander Nederlands Uniek Bedrijfsnummer (UBN). Dat is wat er gebeurde toen het kalf verhuisde van Ruesink naar de boer die het kalf voor Jaspers ging verzorgen. Bedrijven die geen jongvee ouder dan 35 dagen afvoeren, hebben niet te maken met het jongveegetal.

Bommen op het strand van islamgekken? Dat deert u niks meer. Nederlanders boeken weer massaal vakanties naar Turkije. Ook het toerisme in andere brandhaarden zoals Egypte en Tunesië trekt weer aan.

Ziek zijn mag best, maar doe het een beetje transparant, vinden werkgevers. De privacy van ziek personeel is te sterk beschermd, vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Zo kunnen bedrijven deze werknemers niet goed begeleiden.Werkgevers zijn een lobby gestart waarin ze een knellend probleem aankaarten: de strenge regels rond privacy van zieke werknemers. En ze doen hun beklag over de verplichte inzet van dure bedrijfsartsen. Die moeten na zes weken ziekte ingeschakeld worden. Veel te snel, vinden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland.

Het Witte Huis uit in een persbericht maandagavond bedenkingen rond de nationale veiligheid. De overname zou de grootste ooit in de tech-industrie geweest zijn.

Trump blokkeert miljardenovername van chipconcern Qualcomm wegens “nationale veiligheid”

Weet u nog hoe Berlijn werd verdeeld nadat het was bevrijd van de nazis? Het werd opgedeeld in stukken. Doen ze ook in Syrië met sommige steden. The Syrian government and its allies managed to split the rebel-held enclave of eastern Ghouta, a suburb of Damascus, into three blocs, each surrounded and besieged. The fracturing of one of the last major rebel-controlled areas could be a turning point in a relentless scorched-earth campaign that had been backed by Russian airstrikes. Some residents are demanding that rebels leave, hoping that their departure would eliminate the main reason for the bombings.

Vorige Start / stop automatisch afspelen Volgende Buitenland AP Trump blokkeert miljardenovername van chipconcern Qualcomm wegens "nationale veiligheid" De Amerikaanse president Donald Trump blokkeert de miljardenovername van halfgeleidersbedrijf Qualcomm door chipfabrikant Broadcom. Het Witte Huis uit in een persbericht bedenkingen rond de nationale veiligheid.  

President Trump houdt overname Qualcomm door Broadcom tegen

Newsweek goes Privé. The First Lady wist alles over de andere vrouwen. In this case, Melania knew exactly the kind of man she was getting.

De sector van de chipmakers zit in een race voor het ontwikkelen van chips voor de laatste 5G-technologie. Qualcomm wordt beschouwd als de koploper, gevolgd door Broadcom en de Chinese gigant Huawei. Volgens sommige analisten zou de overname van Qualcomm door Broadcom de kans geven aan Huawei om de koppositie over te nemen in de komende jaren.

Halfgeleiderthriller gaat verder: wie neemt wie over?

Trump volgt daarmee het advies op van het Amerikaanse overheidsorgaan CFIUS, dat overnames door buitenlandse bedrijven onderzoekt.

Volgens het Witte Huis zijn de risicos die voortkomen uit de relatie tussen Broadcom en verschillende andere buitenlandse partijen te groot. Dat werd door de woordvoerder niet nader toegelicht.

Broadcom is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, maar is in Singaporese handen. Wel is Broadcom van plan zich weer formeel in de VS te vestigen. Het bedrijf heeft laten weten het volstrekt oneens te zijn met de stelling dat de overname de Amerikaanse staatsveiligheid in het geding brengt.

Qualcomm was vooralsnog niet happig op de toenadering door Broadcom. Een van de struikelblokken was de overnameprijs. Het laatste bod van Broadcom bedroeg 121 miljard dollar (98 miljard euro). 


Eindhoven at Twitter: