PSV wel op de slagroomtaart, niet op het shirt

PSV wel op de slagroomtaart, niet op het shirt
Leermeester Rutten geniet van Cocu en Ten Hag
PSV-trainer Philip Cocu lijkt slechts één grote keuze te moeten maken in aanloop naar het mogelijke kampioensduel met Ajax. Steven Bergwijn keert tegen de Amsterdammers terug van een schorsing, maar het is nog maar de vraag of de buitenspeler direct weer in de basis staat. Bergwijn werd tegen AZ overtuigend vervangen door Gastón Pereiro, die in Alkmaar één keer scoorde en solliciteerde naar een basisplek tegen Ajax. De Uruguayaan krijgt als valse rechtsbuiten mogelijk de voorkeur boven Bergwijn, maar kan ook op het middenveld spelen ten koste van Bart Ramselaar. Volgens het Eindhovens Dagblad zal één van de drie – Pereiro, Ramselaar of Bergwijn – buiten de boot gaan vallen.

Cocu wilde tijdens de persconferentie van vrijdag niet ingaan op zijn opstelling voor kampioensduel. Wel deelde hij een waarschuwing uit aan zijn ploeg, die eerder dit seizoen nog met 3-0 onderuit ging tegen Ajax. “Het ging daar vooral om wat we uitstraalden. Je kan nog met systemen of speelwijzen willen opereren, maar ik verwacht zondag een andere uitstraling”, aldus de PSV-trainer.

Zelfs bij Ajax Life, mediatak van de grootste supportersvereniging van Ajax, zijn ze het een beetje zat: de badinerende teksten van hun favoriete spelers en coach over PSV, dat komende zondag bij winst op Ajax kampioen is. Coach Ten Hag liet vorige week optekenen: PSV is bang voor ons. Middenvelder Schöne: Wij gaan het feestje verpesten. Aanvaller Kluivert: Als de ploeg die het mooiste voetbal speelt kampioen wordt, zouden wij dat zijn.

De vermoedelijke PSV-opstelling: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel, Ramselaar/Pereiro, Hendrix; Bergwijn/Pereiro, De Jong, Lozano.

Eén vraagteken in vermoedelijke PSV-opstelling: drie kandidaten voor twee plekken

Bij #PSV ontbreken Romero en Lundqvist. Cocu wil nog niet zeggen wie van het trio Bergwijn, Pereiro, Ramselaar speelt. We gaan vooralsnog uit van Bergwijn en Pereiro, die vaak topduels heeft beslist.

Waar Gertjan Verbeek PSV onlangs nog een schijtbakkenploeg noemde, doet Ten Hag dat niet. Die kwalificatie zou ik er niet aan geven. De coach (Phillip Cocu, red.) heeft goed gekeken naar zijn spelersmateriaal om het optimale rendement eruit te halen, aldus Ten Hag, die PSV vindt beschikken over een mentale weerbaarheid. Ook Ajax wordt daar steeds beter in, zo vindt de trainer. We komen te vaak op een achterstand. Als het gebeurt, blijft er wel rust en vertrouwen om het om te draaien. Wij kunnen ook op verschillende manieren scoren, hebben ook verschillende doelpuntenmakers.
Leermeester Rutten geniet van Cocu en Ten Hag
Leermeester Rutten geniet van Cocu en Ten Hag

VERHOOGDE ODDS! Pak 50(!) keer je inzet als Ajax van PSV wint! KLIK HIER!

Over trainer Cocu is Ten Hag vervolgens nogmaals zeer te spreken. Het is een hele slimme coach. Om in Hiddink-terminologie te blijven: heel uitgenast. Met name tactisch, hij kan een ploeg goed neerzetten. Ik denk dat we allebei meer dan graag willen winnen, aldus de trainer, die niet na heeft gedacht over een eventuele erehaag mocht PSV kampioen worden. We houden ons niet bezig met negatieve scenarios. Wij gaan er vanuit dat we gaan winnen.

Video: PSV-trainer Phillip Cocu blikt vooruit naar de wedstrijd tegen Ajax

MILL – Bram Nooijen (18) gaf zijn tante een enorm beeld van Frits Philips voor haar vijftigste verjaardag. Nu willen ze het ruilen tegen kaartjes voor PSV-Ajax.

Het is een hele moeilijke ploeg om tegen te spelen en te verslaan. Het is een veerkrachtig team, het is ook écht een team, stelt Ten Hag vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. Ze zijn stug en ze weten vanuit de neutraliteit te spelen. Ze weten altijd een goal te maken en dat op variabele wijzes. Er staat een goede organisatie, een goed blok.

Cocu haalt optimale rendement uit PSV

Lachend vertelt Bram aan Omroep Brabant over zijn ludieke actie. Het begon allemaal toen PSV kampioen werd in 2007. Mijn tante ging naar het kampioensfeest, dronk iets te veel en klom in het beeld van Frits Philips op de Markt in Eindhoven. Ze wilde hem een PSV-sjaaltje omdoen. Helaas mislukte dit, viel zijn tante op de grond en moest ze naar het ziekenhuis om haar verwondingen te laten hechten. Sindsdien lachen ze erom. 

Fans hunkeren naar verovering landskampioenschap via zege op Amsterdamse rivaal Ajax

Video: PSV niet bezig met schijt aan 020-toiletpapier – VOETBAL INSIDE

Abraham Toen mijn tante vijftig werd, heb ik haar dit beeld gegeven. Het is een soort van Abraham, maar dan een Frits. Tweeënhalve meter hoog. Gemaakt van hout. En hij draagt ook een jas.

Eén vraagteken in vermoedelijke PSV-opstelling: drie kandidaten voor twee plekken
Eén vraagteken in vermoedelijke PSV-opstelling: drie kandidaten voor twee plekken

Nu is het tweetal op zoek naar iemand die het standbeeld wil overnemen, in ruil voor twee kaartjes voor de wedstrijd van aanstaande zondag. Bram besloot het beeld op Marktplaats te zetten. De advertentie is al meerdere keren gedeeld op Facebook, maar tot nu toe is er nog niemand die de kaartjes aanbiedt. 

Groot feest Als dit ons lukt dan wordt het natuurlijk een groot feest. Dan gaan we samen de stad in op zondag en komen we pas maandag thuis.

Phillip Cocu is de ideale coach: Hij wijst niet met dat typisch Nederlandse vingertje

Dat PSV gaat winnen staat volgens Bram buiten kijf. Een mooie overwinning hopen we op. Als ik moet gokken, zeg ik 2-0.


Eindhoven at Twitter: