Buurvrouw over vermoorde Eindhovenaar: Zag meteen dat hij dood was

EINDHOVEN – De politie heeft vier tips gekregen over Toon Sweegers die donderdag in zijn klassieke Mercedes voor de deur van zijn vriendin in Eindhoven werd doodgeschoten. Dat gebeurde op Den Bult, een straat in een anders altijd rustig wijkje in het Eindhovense stadsdeel Strijp, vlakbij het Philips stadion.

“De tips worden nu nagetrokken en we onderzoeken wat voor man Toon Sweegers was”, zegt politiewoordvoerder Bart Vaessen. In de buurt en in de media gaat het verhaal dat hij een autohandelaar was. “Er stonden vaak meerdere autos geparkeerd met groene kentekenplaten”, zegt een buurtbewoner.

Video: Eindhovenaar doodgeschoten in Strijp

FictieOp een afgelegen plek op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven zit het bedrijf van Toon Sweegers. Een medewerker, die naar buiten komt zegt dat Toon helemaal geen autohandelaar was: “Dat is allemaal fictie.” Waarmee Toon zich dan wel bezig hield, dat wil hij niet zeggen.

LEES OOK: Bewoner hoorde s nachts zeker tien schoten in buurt waar dode Eindhovenaar werd gevonden

Bij andere autobedrijven op De Hurk kennen ze Toon niet echt. Wat ze ervan vinden dat een autohandelaar om het leven is gebracht? Een handelaar haalt zijn schouders op: “Een gewone autohandelaar wordt niet zomaar doodgeschoten. Hij zal zich wel met criminele zaken bezig hebben gehouden”,  zegt hij. Of dat zo is en wat dat dan was, dat zijn de vragen die de politie nu onderzoekt.

De man werd volgens de politie donderdag gevonden in de straat Den Bult. Een buurtbewoner die hem s ochtends vond in de auto deed de melding.

De straat is inmiddels afgezet en de politie doet onderzoek naar de achtergrond van het slachtoffer en het misdrijf. De politie roept mensen die meer hebben gezien op zich te melden.

De Landelijk Eenheid zal als onderdeel van het onderzoek met een drone opnames maken uit de lucht.

De identiteit van t slachtoffer in #eindhoven is vastgesteld. Het gaat om n 51-jarige man uit die plaats. Onderzoek naar zijn achtergronden en die van het misdrijf is gaande. Team Grootschalige Opsporing opgestart.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!


Eindhoven at Twitter: