VI Live: voetbaldag begint met Brabantse derby, spanning in Eindhoven

VI Live: voetbaldag begint met Brabantse derby, spanning in Eindhoven
Gigantische kater bij NAC na derby tegen Willem II: Belachelijk slechte wedstrijd gespeeld [VIDEO]
Willem II speelt zo goed als zeker ook volgend seizoen in de Eredivisie. In de Brabantse burenruzie tegen NAC Breda won de ploeg van trainer Reinier Robbemond met 1-2 door twee goals van Ben Rienstra. Binnen vier minuten was het al raak voor Willem II, dat daarbij hulp kreeg van Nigel Bertrams. De doelman van NAC tastte volledig mis bij een hoge bal en gaf Rienstra een niet te missen kans. De aanvoerder van Willem pakte het cadeautje gewillig uit met een schot uit de draai: 0-1.

Het antwoord van NAC kwam een klein half uur later. Angelino draaide een vrije trap scherp in, waardoor Arno Verschueren alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten. Nadat Willem II-back Damil Dankerlui, die flirtte met een rode kaart, was gewisseld door Robbemond, kwamen de Tilburgers weer op voorsprong. Weer was Rienstra de doelpuntenmaker: 1-2.

Video: Matchwinner Ben Rienstra na NAC Breda – Willem II

De eerste helft die drie doelpunten, veel fouten, pittige overtredingen, discutabele momenten, kaarten en veel spanning opleverde, werd gevolgd door een mindere tweede helft. NAC klopte wel op de deur en zette ook aan voor een slotoffensief, maar het was niet voldoende om Willem II nog aan het wankelen te krijgen.

Domper voor NAC: Niet eens leuk om naar te kijken

Door de overwinning komt Willem II op 33 punten na 31 speelronden. De voorsprong op nummer zestien Roda JC, dat zondag nog in actie komt tegen FC Groningen, is zeven punten. NAC kan nog niet achterover leunen. De ploeg van trainer Stijn Vreven heeft dertig punten.

Rienstra bezorgt Willem II winst in derby tegen NAC

BREDA – NAC-trainer Stijn Vreven baalde na afloop van de derby tegen Willem II als een stekker. Hij hekelde de manier waarop zijn ploeg met 2-1 had verloren. We hebben een belachelijk slechte wedstrijd gespeeld.

Hij aarzelde na afloop niet, Stijn Vreven legde meteen de vinger op de zere plek. Het komt heel hard aan, zo zegt de coach van NAC. Deze wedstrijd ging niet alleen om de punten of de rangschikking. Het gaat vooral om het gevoel van onze supporters. Als je dan als team en als coach een volledige non-wedstrijd speelt, is dat heel ontgoochelend.

LEES OOK: Willem II zegeviert bij aartsrivaal NAC Breda in cruciale Brabantse derby

Slechtste wedstrijd ooitNAC schoot inderdaad flink tekort tegen Willem II. Ik was zeer tevreden over onze vorige wedstrijd tegen Vitesse. Dat was op alle gebieden volwassen en zakelijk en daar was niets van over. Als je de goals weggeeft zoals wij deden, kan je in de Eredivisie nooit een wedstrijd winnen. Het is de slechtste wedstrijd sinds ik hier ben.

Video: De Willem II-fans worden in het zonnetje gezet door NAC

Robbemond trots op weerbaar Willem II: Boost door snelle goal

Knop omzettenOok speler Arno Verschueren wist dat NAC in de derby het randje niet had opgezocht. We zijn een jonge groep en misschien is voor sommigen moeilijk om de knop om te zetten en te weten waarvoor je moet strijden. Maar ik denk dat we wel ons best gedaan hebben.


Eindhoven at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/6.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39