Liveblog: Spanning stijgt bij supporters tijdens kampioensduel PSV

Liveblog: Spanning stijgt bij supporters tijdens kampioensduel PSV
PSVer Maassen maakte in 63 in beslissende goal tegen Ajax: We waren die boertjes
De tweede helft moet nog worden gespeeld, maar in het centrum van Eindhoven is het feestgedruis al volop losgebarsten. PSV leidt met 2-0 tegen Ajax en de duizenden fans die onder meer op het Stratumseind en de Markt de wedstrijd volgen zijn in opperbeste stemming.

De kroegen doen goede zaken; al sinds zondagochtend vloeit het bier er rijkelijk. Een tankwagen voorziet een van de kroegen rond de rust van een verse biervoorraad.

In de lucht hangen rode rookwolken, afkomstig van fakkels die fans aansteken. De supporters volgen de wedstrijd zowel binnen in de cafés als op televisies die buiten zijn neergezet. Grote schermen staan nergens. De gemeente Eindhoven oordeelde vooraf dat die een te grote toeloop van fans zouden veroorzaken.

Video: Bekende Nederlanders over PSV-Ajax – VOETBAL INSIDE

Een stukje Eindhoven dat al heel karakteristiek is en alleen maar toffer wordt! We kijken naar de stad en zien het Eindhovens Kanaal en zien de skyline en nog een beetje die gave brug van de Tongelresestraat. Mooie foto van Leon Bakermans.

In Eindhoven zijn ze al helemaal klaar voor een kampioensfeest. Er hangen weliswaar geen grote schermen in de stad, maar veel kroegen zijn al vroeg open gegaan. Als PSV tegen Ajax de titel veilig stelt, dan worden trainer Phillip Cocu en zijn spelers maandag gehuldigd.

Goeiemorgen Kanaal!

We staan iedere dag op met een mooie, grappige, ontroerende, fantastische of indrukwekkende foto uit Eindhoven. Daarmee laten we zien hoe vet onze stad is. En dat willen we vooral laten zien met jóuw foto. Doe je mee, Eindhoven wakker maken?

Gudde werd bij aankomst in het Philips-stadion opgewacht door een leger van fotografen en cameralieden. De opvolger van Bert van Oostveen bij de KNVB werd vorig seizoen zelf nog kampioen met Feyenoord, waar hij tien jaar directeur was.

Wil je jouw foto op indebuurt terugzien? Mail m dan naar [email protected] of gebruik #indebuurt040 op Instagram en zo maken we ook in 2018 weer een toffe verzameling Eindhoven-fotos. Oja, we plaatsen alleen liggende fotos. Stuur je een staande foto? Dan bestaat de kans dat we er de schaar in zetten…

Gudde met kampioensschaal in Eindhoven

Oja, alle mooie fotos zetten we ook hier bij elkaar. Kun je nog eens nagenieten!


Eindhoven at Twitter: