Geen vervolging om dode bij bouwcontainer in Eindhoven

Geen vervolging om dode bij bouwcontainer in Eindhoven
Verdachte van dodelijke containerbrand in Eindhoven wordt niet vervolgd
EINDHOVEN – Er is geen overtuigend bewijs dat een 35-jarige man betrokken is bij een fatale containerbrand in Eindhoven. De man wordt daarom niet vervolgd door het Openbaar Ministerie. Op 28 september vond de brandweer bij het blussen van de brand aan de Achtseweg Zuid een dode, dakloze 39-jarige man. Die lag buiten de verwoeste keet.

De 35-jarige verdachte kwam in beeld omdat hij ergens anders in de stad een hoopje afval in brand zou hebben gestoken. Hij zou vaker bij de container aan de Achtseweg Zuid zijn gezien en is een bekende van de politie.

Opname in psychiatrische instelling Ondanks forensisch onderzoek heeft de recherche niet kunnen vaststellen hoe de brand is ontstaan. Ook blijkt uit camerabeelden niet dat de verdachte betrokken was bij de brand. Er is daardoor geen wettig en overtuigend bewijs voor een succesvolle vervolging, stelt het OM vast. Bij gebrek aan verdere aanknopingspunten is het onderzoek afgesloten.

De 35-jarige man is wel opgenomen in een psychiatrische instelling omdat hij kampt met psychische problemen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.