Weinig schot in zaak 85-jarige mishandelde vrouw uit Eindhoven, 17 …

Een wijkagent heeft honderden kaartjes, berichten en bloemen afgeleverd bij een 85-jarig slachtoffer van een straatroof in Eindhoven. Tot die blijken van medeleven was opgeroepen op sociale media.

De vrouw liep vorige week zaterdagavond met haar rollator terug van haar kaartclub, toen haar handtas van haar arm werd gerukt. Ze viel en raakte ook flink gewond aan haar hoofd, doordat de dader daar diverse keren tegenaan schopte.

De dader ging er vandoor en liet haar alleen achter. De vrouw strompelde naar haar appartement, waar een voorbijgangster haar opving en 112 belde. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan haar hoofdwond.

Zaterdag zijn de kaartjes door de politie afgegeven bij het slachtoffer thuis. De woonkamer van de vrouw is nu gevuld met heel veel bloemstukken en honderden kaartjes. De politie zegt dat het fysiek een stuk beter gaat met mevrouw. “Mentaal heeft ze natuurlijk wel een harde klap gehad, maar naar omstandigheden gaat het goed”, zegt politiewoordvoerder Bart Vaessen. 

De politie plaatste een foto van de gewonde vrouw op haar site. De foto is shockerend, maar de politie deelde deze toch om de ernst van de zaak te benadrukken.

Dader nog steeds spoorloos Het onderzoek naar de dader van de mislukte straatroof is nog steeds in volle gang. Op dit moment worden camerabeelden bekeken van bewoners in de buurt van de overval. Tot nu toe kwamen er geen bruikbare binnen bij de politie. De 85-jarige vrouw hoopt natuurlijk ook dat de dader snel wordt opgepakt. 

De steunbetuigingen die de afgelopen week bij de politie binnenkwamen, zijn vandaag afgegeven. In de woonkamer van de vrouw staan nu veel bloemstukken en liggen zon 700 kaartjes.

Vorige week zaterdagavond kwam ze te voet terug van haar kaartclub, toen een onbekende man op het Cassandraplein plotseling haar  overmeesterde. Ze raakte flink gewond aan haar hoofd omdat de dader haar meerdere keren schopte. Het zou hem te doen zijn geweest om haar handtasje.  

Dat doet het slachtoffer erg goed. “Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het medeleven, want dit draagt echt bij aan mijn herstel. Laten we hopen dat de dader snel kan worden opgepakt.”

De politie laat weten dat het fysiek een stuk beter gaat met het slachtoffer. “Mentaal heeft ze natuurlijk wel een harde klap gehad”, zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.

Heb jij iets gezien? De politie roept iedereen die meer weet om te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

De dader, vermoedelijk iemand van een jaar of 17, is nog niet opgespoord. Er zijn nog maar enkele tips binnen. De recherche bekijkt beelden van cameras uit de omgeving. Dinsdag werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.