Aanvoerders zijn klaar voor de derby: Eindhoven is braver, Helmond rauwer

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Het bleef nog lang onrustig in het clubhuis van FC Eindhoven na de winst op aartsrivaal Helmond Sport. De overwinning werd eerst uitbundig gevierd met de supporters. 

Daarna werd feest verder gevierd in het clubhuis onder aanvoering van zanger John de Bever.Dankzij een 2-1 overwinning in de derby tegen Helmond Sport werd de eerste thuisoverwinning in de wacht gesleept. Vrijdag 23 november stond bij veel FC Eindhovense-supporters al weken in de agenda omcirkeld: de derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport . Voor veel fans van de Eindhovenaren dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het was Helmond Sport dat in de eerste helft op voorsprong kwam door een doelpunt van Jordan van der Gaag.De Blauwwitten wisten vlak voor rust toch nog een tegendoelpunt te scoren via aanvoerder Branco van den Boomen. Hij moest in de 66ste minuut het veld verlaten vanwege een blessure.De slotfase was spannend. Wie zou het eerste scoren en daarmee de beladen derby winnen. Het was Marcelo Lopes die het stadion aan de Aalsterweg liet ontploffen. Helmond kon het feestje niet meer verstoren en vertrok met de staart tussen de benen.

Swinnen begrijpt waarom we bellen. “Natuurlijk is het een bijzondere wedstrijd voor mij. Ik kijk er ook zeker naar uit, het zijn altijd bijzondere wedstrijden tussen Helmond en Eindhoven. Het is voor mij persoonlijk ook leuk om alle mensen die ik nog ken terug te zien, dus daar kijk ik zeker naar uit.” Heeft hij enig idee van de reactie van de Eindhoven-aanhang? “Ik heb na de transfer wel berichten gekregen van supporters dat ze het niet leuk vonden, maar ik heb voor mezelf gekozen. Ik had een andere uitdaging nodig. Misschien dat sommige supporters mij uitfluiten als ik aan de bal kom”, klinkt de middenvelder nuchter.

John de Bever zet de businessclub op z'n kop met "Jij krijgt de lach niet van mijn gezicht!" #FCEhel #FCEconnect pic.twitter.com/Ifaar00etd

“Ik wil niet zeggen dat het met kwaliteit te maken heeft. Maar als de overwinning lang uitblijft, gaat het ook in je hoofd meespelen en dan wordt het nog lastiger. Maar ik geloof in deze ploeg en denk dat er dit seizoen nog mooie dingen zullen volgen voor ons.” Bijvoorbeeld tegen FC Eindhoven. De Oost-Brabantse derby is niet alleen een bijzonder affiche, het biedt Helmond ook de kans de eerste zege te boeken tegen een Eindhoven dat zelf ook niet denderend aan de competitie begonnen is. Swinnen is het daarmee eens: “Ja, dat klopt, Eindhoven staat maar zes punten voor op ons.”

Honderden kaartjes zijn zaterdag afgegeven bij de 85-jarige vrouw die vorige week op het Cassandrap…

Hoe vonden de supporters van Helmond Sport het trouwens dat er ineens een speler van Eindhoven bijkwam? “Ik ben goed ontvangen, moet ik zeggen. Laatst kwam ik een lid van de harde kern van de club tegen. Hij zei dat de supporters mij nu gewoon als één van hen beschouwen, dus dat is positief.” Dat betekent natuurlijk wel dat er gejuicht moet worden als er van de aartsrivaal gewonnen wordt. Wat doet Swinnen als het vrijdagavond in blessuretijd 1-1 staat en hij de winnende erin schiet?

Een deel van de Eindhovense politiek wil dat het college van B&W zich inzet om het afsteken van…

“Juichen natuurlijk”, zegt de middenvelder gelukkig. “Ik ben er niet zo’n fan van als spelers niet juichen na een doelpunt. Het is volgens mij ook onzin dat je daarmee respect toont. Ik heb nog steeds ontzettend veel respect voor de mensen en supporters van Eindhoven, maar als ik scoor zal ik dat wel gewoon vieren.” Zo mogen we het graag horen.

Op de kruising Henri Wijnmalenweg en Marinus van Meelweg in Eindhoven zijn een auto en taxi tegen e…

Anja Frieling mag zich opnieuw de winnaar van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2018 noemen.

Jong PSV heeft gisteravond in de wedstrijd tegen Sparta een punt gepakt. Het duel eindigde doelpunt…

Het bleef nog lang onrustig in het clubhuis van FC Eindhoven na de winst op aartsrivaal Helmond Spo…