Twee mannen die na fatale schietpartij Eindhoven werden aangehouden, weer vrijgelaten – Omroep Brabant

Twee mannen die na fatale schietpartij Eindhoven werden aangehouden, weer vrijgelaten - Omroep Brabant
Tweetal weer vrij na schietpartij Eindhoven | Binnenland
Vrijdagochtend werd op de Beukenlaan in Eindhoven een man neergeschoten in zijn auto. Hij werd nog gereanimeerd maar overleed later alsnog in het ziekenhuis.

Getrokken pistolenDe twee mannen werden vrijdagmiddag op de John F. Kennedylaan aangehouden door agenten met getrokken pistolen. "We kregen informatie binnen dat de auto waarin de twee reden, vlak na het schietincident eerder de dag, met hoge snelheid wegreed bij de Beukenlaan", aldus de politie. Nu blijkt dat er geen link is. "Ze zijn daarom in vrijheid gesteld."

Door de politie is een uitgebreid onderzoek opgestart. Het slachtoffer bleek een 54-jarige Eindhovenaar te zijn. Hij was op het moment van het schietincident op bezoek bij een een familielid. Toen hij de woning verliet en bij zijn auto kwam werden er meerdere schoten op hem gelost. De politie is nog druk doende om duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident Zo is het nog onduidelijk of het om één of meerdere daders gaat en ook hun signalement of dat van een vluchtvoertuig is nog niet bekend.

Het onderzoek naar de schietpartij is volop bezig. Zo is de politie zaterdag onder meer bezig geweest met een buurtonderzoek, het horen van getuigen en bekijken van camerabeelden. Ook wordt er sectie verricht op het lichaam van de 54-jarige Eindhovenaar.

Rond 9.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er knallen op straat waren gehoord. Volgens getuigen lag een man bloedend bij zijn auto die geparkeerd stond aan de Beukenlaan. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze het slachtoffer zwaar gewond aan. Hij is ter plaatse door de collegas gereanimeerd en uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de ochtend aan zijn verwondingen overleden.

Politie-onderzoek op de Beukenlaan waar op klaarlichte dag een 54-jarige Eindhovenaar is doodgeschoten.

Er is door de politie een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht. Er werken zon dertig mensen aan de zaak. Ter plaatse is technisch onderzoek verricht en er wordt gekeken of er mogelijk camerabeelden zijn die we kunnen gebruiken voor de opsporing. Ook is er buurtonderzoek gedaan en worden diverse getuigen gehoord op het politiebureau. Ook bij de woning van het slachtoffer aan de Edisonlaan is onderzoek verricht.

EINDHOVEN – Twee mannen die vrijdag in Eindhoven werden aangehouden na de dood van een 54-jarige Eindhovenaar, zijn zaterdag vrijgelaten. Volgens de politieonderzoek zijn de twee op dit moment niet in verband te brengen met de schietpartij aan de Beukenlaan die de man uit Eindhoven het leven kostte.

De politie doet nadrukkelijk een oproep aan iedereen die informatie heeft dat ons bij het onderzoek kan helpen. Zij worden verzocht om contact met ons op te nemen. Dat kan via de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of het tipformulier. We kunnen ons ook voorstellen dat mensen wel informatie hebben, maar wellicht angst hebben om deze met ons te delen. Dat kan ook volledig anoniem via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

Politie-onderzoek op de Beukenlaan waar op klaarlichte dag een 54-jarige Eindhovenaar is doodgeschoten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

De twee waren aangehouden omdat ze in de auto zouden hebben gezeten die vlak na het schietincident hard wegreed.

Getuigen vonden het slachtoffer bloedend bij zijn geparkeerde auto in de Beukenlaan. De man overleed later in het ziekenhuis.

schietpartijeneindhovenUpdated 40 min geleden43 min geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S05 apr.Bewuste aanrijding op A4: Hij wil me dood hebben!16:19Massale knokpartij: mannen verpesten Ladies Day05 apr.Zo verwent Harry zijn zwangere Meghan (en het is peperduur)03 apr.Topless juf wil miljoenen zienGerelateerde artikelen15:07BinnenlandGestolen auto blijkt 4 gestolen autos13:58BinnenlandVader rijdt door na crash (en brengt kinderen in gevaar)05 apr.BinnenlandDoodrijder activisten barst in tranen uit in rechtbank04 apr.Binnenland'Ik heb 15.000 Ferrari's thuis'04 apr.FinancieelMusk moet met SEC om tafel gaan zitten04 apr.BinnenlandMoeder (46) en zoon (7) komen om bij ongeval op N57 bij OuddorpDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.