Vermoedelijke drugsdumping Baltesakker Eindhoven | 112 en misdaad – Eindhovens Dagblad

Vermoedelijke drugsdumping Baltesakker Eindhoven | 112 en misdaad - Eindhovens Dagblad
Busje met drugsafval brandt volledig uit in Eindhoven
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Rond één uur kreeg de brandweer een melding van het busje dat in brand stond. Toen de brandweer en de politie arriveerden, was het busje al niet meer te redden.

Updated 47 min geleden48 min geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S11:59Man ontdekt slim trucje bij McDonalds (en eet gratis)09:21Ex-vriendin crasht bruiloft in trouwjurk07:14Gewapende dief krijgt hamer in zn nek05 apr.Bewuste aanrijding op A4: Hij wil me dood hebben!Gerelateerde artikelen08 apr.Binnenland66-jarige scootmobilist overleden na zware botsing08 apr.BinnenlandOndanks zonnetje kans op aprilvlokjes en hagelbuien06 apr.BinnenlandTweetal weer vrij na schietpartij Eindhoven05 apr.BinnenlandMannen in Eindhoven door grote politiemacht aangehouden29 mrt.BinnenlandJongens opgepakt voor dreigtelefoontje AH27 mrt.BinnenlandOpgelet! 'Zitten is het nieuwe roken'Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Busje met drugsafval uitgebrand in Eindhoven | Binnenland

Chemische luchtBij het blussen van de brand ontstond er een soort groene substantie. Dit kwam doordat het drugsafval zich mengde met het blusschuim van de brandweer. Door het brandende drugsafval is in de omgeving ook een penetrante chemische lucht te ruiken. Een Adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse. Hij concludeerde dat de groene substantie en de lucht niet gevaarlijk is voor de nabije omgeving.

Het is niet de eerste keer dat in Eindhoven chemisch afval is gedumpt. Op 7 oktober 2018 moesten bewoners van twaalf appartementen in Eindhoven hun woning verlaten wegens een brand in een vrachtwagen met drugsafval. Twee weken geleden loosden onbekenden 1600 liter chemicaliën op de Eindhovenseweg tussen Son en Eindhoven.

Toen de politie de achterdeur van het busje openmaakte, werd ontdekt dat het busje vol zat met drugsafval.

WegvluchtenDegene die de melding maakte van de brand zag iemand wegrennen over de Kennedylaan, die parallel loopt aan de Baltesakker. De politie heeft niemand gevonden.

Eind maart werd bekend dat het aantal dumpingen van chemisch drugsafval in Nederland vorig jaar is gestegen tot bijna driehonderd. Een derde daarvan (109 lozingen) vond plaats in Brabant.