Negen gewonden bij ongeluk op rondweg Eindhoven – AD.nl

Negen gewonden bij ongeluk op rondweg Eindhoven - AD.nl
Ravage na groot ongeluk Eindhoven: 9 gewonden | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

EINDHOVEN – Door een ernstig verkeersongeval in Eindhoven zijn donderdagavond negen mensen gewond geraakt. Vier van hen raakten zwaargewond. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, maakte de politie bekend.

De brandweer, politie, vier ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd en verkeersspecialisten stellen een onderzoek in. Volgens een ooggetuige zou een van de auto’s op de verkeerde weghelft zijn beland en tegen het witte vrachtwagentje zijn gebotst. Daarna zou deze tegen een lantaarnpaal en de tweede auto zijn gebotst. De bestuurder van het vrachtwagentje raakte niet gewond.

Het ongeval gebeurde om 18.00 uur op de kruising Anthony van Leeuwenhoeklaan – Marconilaan. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. De hulpdiensten rukten met veel voertuigen uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Volgens een verslaggever van Omroep Brabant was de situatie vlakbij station Strijp-S te omschrijven als chaotisch. Een van de autos belandde over de middenberm en het verkeer werd aan twee kanten volledig afgesloten. De hele weg lag bezaaid met brokstukken. Er werd een lantaarnpaal uit de grond gerukt.

Volgens Omroep Brabant ligt de weg bezaaid met brokstukken en is een lantaarnpaal uit de grond gerukt. Een ooggetuige zou hebben gezien dat een van de autos op de verkeerde weghelft terecht was gekomen en daar tegen een wit vrachtwagentje botste.

De binnenring in Eindhoven is afgesloten tussen de kruising met het Marconiplein en de Noord-Brabantlaan, laat de politie weten. Die afsluiting kan een paar uur duren.