Antifascisten kondigen actie aan tegen protest van Pegida bij Moskee Eindhoven – Eindhovens Dagblad

Antifascisten kondigen actie aan tegen protest van Pegida bij Moskee Eindhoven - Eindhovens Dagblad
Voor in de agenda. 6 mei carnaval van ongemak bij de Al-Fourqaan-moskee te Eindhoven
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Pegida verwacht tussen de twintig en vijftig demonstranten. Een woordvoerder van de gemeente Eindhoven wil niet zeggen hoeveel politie er op de been wordt gebracht om de demonstratie in goede banen te leiden. Wel zegt hij dat eventuele berichten over tegendemonstraties in de gaten worden gehouden.

Pegida wil demonstratief BBQen bij de moskee in Eindhoven, maar dat mag niet

Voorzitter, frontman en woordvoerder van Pegida, Edwin Wagensveld is niet tevreden over het tijdstip waarop de manifestatie moet plaatsvinden: tussen zes en acht uur s avonds. Pegida wilde eigenlijk van half acht tot half tien s avonds, maar dat mag niet. "Daar is het laatste woord nog niet over gezegd", zegt Wagensveld.

Ook de barbecuewagen die ze wilden meebrengen is afgewezen. Dat verbod is volgens de gemeente gebaseerd op advies van de politie. Bij een eventuele confrontatie zou dat gevaar op kunnen leveren, bijvoorbeeld als de wagen omvalt.

Over wat Pegida voor ogen heeft met de manifestatie is Wagensveld duidelijk: "We willen het ware gezicht van de islam laten zien."