Eindhoven Airport één van s werelds klantonvriendelijkste luchthavens – AD.nl

\Eindhoven Airport één van \s werelds klantonvriendelijkste luchthavens\ - AD.nl
Eindhoven Airport behoort tot slechtste vliegvelden ter wereld
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Reizigers zijn vooral kritisch over de punctualiteit van vliegtuigen op het vliegveld in Eindhoven. Deze categorie krijgt van de reizigers een 4,9 op een schaal van 10. Punctualiteit wordt zwaar meegerekend in de ranking van AirHelp en telt voor 60 procent van het eindcijfer.

AirHelp publiceerde ook een ranglijst voor luchtvaartmaatschappijen, waar servicekwaliteit, het verwerken van claims en punctualiteit elk voor een derde meetellen in een rapportcijfer. Transavia belandt daarbij op de 65e plek, waarmee de budgetvlieger bij de tien slechtst scorende bedrijven hoort. KLM valt met een twaalfde plaats net buiten de top tien. Bovenaan prijkt Qatar Airways, gevolgd door American Airlines en Aeromexico.

Naast de punctualiteit kijkt AirHelp naar de tevredenheid van vliegtuigpassagiers over servicekwaliteit en claimverwerking. Hier scoort Eindhoven Airport wel naar behoren, met cijfers van respectievelijk 7,8 en 7,1. Hiermee komt het totaalcijfer uit op 5,92, waarmee het Eindhovense vliegveld uitkomt op plaats 130.

Luchthaven Schiphol komt uit in de middenmoot van de ranking. Van de 132 plekken neemt de Amsterdamse luchthaven plek 67 in. Passagiers zijn op Schiphol het minst tevreden over het op tijd komen en vertrekken van vliegtuigen, met een 7,1. Servicekwaliteit en claimverwerking krijgen beiden een 8,0. Het eindcijfer is een 7,48.

AMSTERDAM – Eindhoven Airport staat wereldwijd bij de slechtste luchthavens als het gaat om klantgerichtheid. Reizigers waren alleen op Kuwait International Airport en Lisbon Portela Airport slechter af, komt naar voren uit een ranglijst van claimorganisatie AirHelp. Vooral op het vlak van punctualiteit scoort de Brabantse luchthaven slecht.

Het Qatarese Hamad International Airport was voor het tweede jaar op rij het beste vliegveld van de wereld, stelt de claimorganisatie. Gevolgd door luchthaven Haneda in Tokio en de internationale luchthaven van Athene.