Kans op Formule E-race in Eindhoven – Eindhovens Dagblad

Kans op Formule E-race in Eindhoven - Eindhovens Dagblad
Eindhoven in de race voor organiseren Formule E-wedstrijd
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Krijgen we na een mogelijke Formule 1 Grand Prix op Zandvoort, binnenkort ook een Formule E-race in Eindhoven? De lichtstad heeft volgens Robin Frijns serieuze plannen.

Volgens Robin Frijns heeft Eindhoven serieuze ambities om als eerste stad in de Benelux een Formule E-race te organiseren. De stad wil zichzelf hiermee verder op de kaart zetten als kenniscentrum voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Een Formule E-race door de straten van Eindhoven past perfect in de ambitie en uitstraling die de gemeente wil hebben. Voor de technologie hoofdstad van Nederland is de duurzame raceklasse een goede blikvanger. De gemeente zet zich vol in op (duurzame) technologie met diverse initiatieven, waaronder het testen van elektrische autos

Frijns: Wellicht een E-Prix in Nederland in 2021″

Formule E-coureur Robin Frijns laat aan E-racing365 weten dat er serieuze plannen zijn om de race in 2021 of 2022 naar Eindhoven te halen. “Er bestaat serieuze interesse. Ik ben in gesprek met de mensen die deze race willen organiseren en het ziet er veelbelovend uit, te meer omdat Eindhoven een perfecte locatie is gezien alle verschillende technologische bedrijven die er gevestigd zijn.”

De langverwachte aankondiging van de Grand Prix van Nederland schijnt er binnenkort aan te komen. Deze Grand Prix is nog niet aangekondigd en er wordt al gesproken van een andere Formule race in Nederland. Formule E en DTM coureur Robin Frijns stelt dat er veelbelovende gesprekken bezig zijn over een mogelijke E-Prix in Eindhoven. Dit stelt hij bij E-racing365.

“Er zijn enkele grote bedrijven gevestigd die relevant zijn voor de Formule E en zich bezighouden met technologieën omtrent accus, batterijen en andere techniek.”

Een mogelijke Formule E-race in Nederland kan volgens Frijns rekenen op volop aandacht van fans en media: “De Formule E is nog niet zo groot als het zou moeten zijn in Nederland, maar ik ben ervan overtuigd dat dit in de toekomst zal veranderen als mensen de klasse beter kennen en zien hoe geweldig de races zijn.”