Charges uitgevoerd tegen betogers in Eindhoven – Metronieuws.nl

Charges uitgevoerd tegen betogers in Eindhoven - Metronieuws.nl
Politie maakt einde aan demonstratie Pegida | Binnenland
EINDHOVEN – De politie maakt een einde aan de demonstratie van Pegida in Eindhoven, omdat ze de veiligheid van de betogers en de omwonenden niet meer kan garanderen. Een grote groep tegendemonstranten, bestaande uit honderden allochtone jongeren, gooit met stenen en andere voorwerpen.

De enkele tientallen demonstranten van Pegida werden door de politie in veiligheid gebracht. Intussen zijn vijf tegendemonstranten gearresteerd. De politie zegt voorlopig nog in de wijk te blijven om op te treden als het nodig is.

Enkele tientallen demonstranten van Pegida werden door de politie in veiligheid gebracht. Intussen zijn vijf tegendemonstranten gearresteerd. Het uiterst rechtse Pegida wilde demonstratief varkensvlees gaan eten bij de Al Fourqaan-moskee. Er was geen tegendemonstratie aangemeld.

De mobiele eenheid voerde eerder charges uit toen betogers met stenen gooiden naar de politie en naar aanhangers van Pegida. Dat gebeurde vlakbij de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat tijdens een demonstratie van Pegida tegen de Ramadan. De uiterst rechtse beweging kreeg toestemming voor de demonstratie bij het gebedshuis.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was een kleine groep aanhangers van Pegida rond 19.25 uur te voet begonnen aan een tocht naar de Al-Fourqaan-moskee. Rondom deze kleine optocht verzamelde zich een grote groep verhitte tegendemonstranten achter een Turkse vlag.

Politie breekt demonstratie Pegida in Eindhoven af na ongeregeldheden

De sfeer rond die demonstratie van Pegida werd steeds grimmiger, liet de politie weten. Een groep allochtone jongeren zorgde voor ongeregeldheden en bekogelde politie en demonstranten.

De sfeer rond die demonstratie van Pegida werd steeds grimmiger, liet de politie eerder al weten op Twitter. Een groep allochtone jongeren zorgde voor ongeregeldheden en bekogelde politie en demonstranten. Rond 20.15 uur had de politie nog niemand aangehouden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was een kleine groep aanhangers van Pegida rond 19.25 uur begonnen aan een voettocht naar de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat. Rondom deze kleine optocht verzamelde zich een grote groep tegendemonstranten achter een Turkse vlag, die woedend reageren op Pegida.

Pegida kondigde eerder aan voor de moskee demonstratief een gefrituurde varkenslap te gaan eten. De uiterst rechtse beweging demonstreert naar eigen zeggen tegen de Ramadan en de invloed van moslims in Nederland. Er was geen tegendemonstratie aangemeld.

De politie is nog steeds in groten getale aanwezig om ordeverstoringen te voorkomen. Op beelden op sociale media is te zien dat enkele allochtone jongeren demonstratief midden op de rijweg bidden, op hun knieën zittend.

Pegida-voorman Edwin Wagensveld klaagde net voordat de demonstratie werd beëindigd in een zelfgemaakte video dat hij en zijn mededemonstranten niet verder mochten lopen. Vanwege zwaar geweld, moslims die met stenen en met hekken en weet ik wat gooien.

Pegida kondigde eerder aan voor de moskee demonstratief een gefrituurde varkenslap te gaan eten. De anti-islambeweging demonstreert naar eigen zeggen tegen de Ramadan en de invloed van moslims in Nederland.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.