Opnieuw problemen met bagagesysteem bij Eindhoven Airport – Eindhovens Dagblad

Opnieuw problemen met bagagesysteem bij Eindhoven Airport - Eindhovens Dagblad
Storing Eindhoven Airport: deel bagage reizigers achtergebleven
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

De drukte bij incheckbalies was groot omdat er handmatig moest worden ingecheckt. Dit zorgde voor lange rijen en een vertraging in de bagageverwerking.

Rond 11.30 uur was de storing gedeeltelijk opgelost. Desondanks gebeurde het inchecken van koffers nog steeds handmatig, verklaarde een woordvoerder van de luchthaven. “Na een storing is het zaak om het systeem niet direct volledig te gebruiken. Dan bestaat de kans op overbelasting.”

Wat er precies aan de hand was is nog steeds onduidelijk, maar het ging in elk geval om een andere storing dan vorige week. De gevolgen waren desondanks hetzelfde: veel vertraging, veel rijen met mensen in de vertrekhal en veel zwetend personeel.

Reizigers missen vlucht door problemen met bagagesysteem Eindhoven Airport

Vijftien mensen misten door de ongeregeldheden hun vlucht naar Skopje. “De tickets zullen worden omgeboekt”, zegt de woordvoerder.

Meer vliegtuigen zijn vertrokken zonder alle passagiers. “Maar het is nog niet vastgesteld of dit het gevolg is van de storing.”

In zijn elf vluchten later vertrokken dan gepland. De vertragingen liepen op tot maximaal twintig minuten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De woordvoerder spreekt van een “vervelende situatie”. “Niet alleen voor passagiers, maar ook voor medewerkers.”

Het is niet bekend wat de storing in het systeem heeft veroorzaakt. Een week eerder kampte de luchthaven ook al met een storing in het bagagesysteem. Toen misten tientallen mensen hun vlucht.