De derde regionale hittegolf is een feit in Eindhoven – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

AMSTERDAM – Met 30 graden in Eindhoven is de derde regionale hittegolf een feit en dat is zeldzaam, meldt weerbureau Weeronline. Op veel meer plaatsen wordt het maandagmiddag 30 tot 32 graden en daardoor zal het gebied waarin sprake is van een hittegolf groter worden.

Zeldzaam: derde hittegolf van 2019 in Brabant is een feit

Slechts drie keer eerder was in één jaar sprake van drie regionale hittegolven, de laatste keer in 2016 in het Limburgse Arcen. Ook in 2006 waren er drie regionale hittegolven. Het jaar 1947 heeft het record met liefst vijf hittegolven in Maastricht.

Voor de derde dag op rij is het tropisch warm met meer dan 30 graden. De derde regionale hittegolf duurt al vijf dagen. Sinds vorige week donderdag is het op grote schaal zomers warm en daarbij hebben we sinds zaterdag te maken met tropische temperaturen.

Voor een hittegolf moet het op minimaal vijf opeenvolgende dagen 25 graden worden en daarbij moet het op drie dagen tropisch warm worden met 30 graden of hoger. Aan deze voorwaarden is nu voldaan.