Demonstratie Pegida op Stadhuisplein Eindhoven: voorman leest in alle rust een krant – Eindhovens Dagblad

Demonstratie Pegida op Stadhuisplein Eindhoven: voorman leest in alle rust een krant - Eindhovens Dagblad
16-jarige Cihan wil met Pegida-voorman in gesprek, maar wordt afgewimpeld: Ik keer je de rug toe
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Wagensveld was op het Stadhuisplein om te demonstreren tegen de islam. Eigenlijk wil de Pegida-voorman met zijn beweging demonstreren bij de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven, maar dat mocht niet van burgemeester Jorritsma vanwege eerdere gewelddadige botsingen met agressieve jongeren.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Weinig bekijks bij Pegida-demonstratie in Eindhoven: voorman leest krant in brandende zon

Cihan die in Nederland geboren is en Marokkaanse en Turkse roots heeft, probeerde voor de toegestroomde pers met Wagensveld in gesprek te gaan. "Ik kan nu agressief worden. Ik zou u zo in elkaar kunnen slaan, maar zo ben ik niet. Ik wil alleen even met u praten."

Ik wil weten waarom"Ik ben jou niks verplicht. Ik ben alleen autochtone Nederlanders iets verplicht", was de reactie van Wagensveld. Wagensveld weigert Cihan vervolgens ook een hand te geven.

Op de vraag waarom hij het gesprek aan wilde gaan met Wagensveld antwoordt Cihan: "Als je als 40-jarige dit doet, dan wil ik weten waarom. Je kan wel zeggen dat je hem moet negeren, maar dat kan je niet verwachten van 16-jarige kinderen. Dus daarom wil ik in gesprek."