Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg – Eindhovens Dagblad

Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg - Eindhovens Dagblad
Stella Era uit Eindhoven komt met hoogste score over de finish bij zonnerace
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Het Solar Team Eindhoven gaat vrijwel zeker de gezinsklasse van de World Solar Challenge winnen. In Adelaide te Australië kwam het team van de universiteit Eindhoven als eerste over de finish in de Cruiser Class.

Met de finish lijkt het Eindhovense team op zijn beurt nu zeker van de eerste plaats in de Cruiser Class: de categorie voor praktische zonneauto’s. Op zaterdag volgt het laatste onderdeel uit de wedstrijd: een jurering. Op zondag wordt het wereldkampioenschap voor praktische zonneauto’s bekendgemaakt door de organisatie.

Vierde zege Solar Team Eindhoven bijna binnen na finish World Solar Challenge

Brand en crash Het Agoria Solar Team van de KU Leuven won namens België voor het eerst de reguliere klasse van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. De teams van de universiteiten van Delft en Twente vielen eerder al uit in deze Challenger Class na een brand en een crash.

De World Solar Challenge is een wedstrijd van 3.021 kilometer lengte waar 46 teams uit 23 verschillende landen aan deelnemen. De race ging van start op 13 oktober. De teams bouwen voor elke editie een volledig nieuwe zonnewagen. Het Solar Team Eindhoven dat afgelopen zomer de nieuwe zonneauto Stella Era presenteerde, is door als eerste over de finish te komen dus vrijwel zeker van de vierde winst op rij in de Cruiserklasse.