Slagveld dreigt bij intocht Sinterklaas in Eindhoven – Eindhovens Dagblad

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet heeft het plan om medio november te demonstreren in Almere. Volgens de leden van de actiegroep is het uiterlijk van Zwarte Piet discriminerend. De groep zet zich in voor het invoeren van roetveegpieten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

“De verandering naar een inclusief Sinterklaasfeest is onontkoombaar. Wie nu nog niet om wil, sluit bewust Nederlanders uit. Daarom richten we ons op de steden waar de verandering nog steeds uitblijft”, schrijft woordvoerder Jerry Afriyie in een persbericht.

Pietenprotest bij intocht Sint Den Bosch is jammer: We hadden dit liever op ander moment gezien

Op 16 november komt Sinterklaas aan in Apeldoorn. Ook in Almere vindt die dag een intocht plaats. Een aantal andere Nederlandse gemeenten hebben aangegeven over te zullen stappen van Zwarte Piet naar de roetveegpiet. Dat geldt bijvoorbeeld voor steden als Zoetermeer, Deventer en Rotterdam. In Almere is dat nog niet het geval.

Fractie Buyatui heeft eerder vragen gesteld aan het college over het invoeren van roetveegpieten. Deelt het college de opvatting van de vragensteller dat Sinterklaas, als hij in Almere aankomt, enkel vergezeld wordt door schoorsteenpieten die roetvegen op hun gezicht hebben?, zo vraagt Buyatui zich af. Deelt het college het standpunt van het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens in de discussie over Zwarte Piet en discriminatie?. Het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens zegt dat aan Zwarte Piet discriminerende aspecten kleven.

Tags: actie, actiegroep, Almere, demonstreren, Featured, feest, gemeenteraad, intocht, Kick Out Zwarte Piet, roetveegpieten, Sinterklaas, zwarte piet