Pegida gaat niet demonstreren tijdens intocht Sinterklaas in Eindhoven – Eindhovens Dagblad

Pegida gaat niet demonstreren tijdens intocht Sinterklaas in Eindhoven - Eindhovens Dagblad
Anti-zwartepiet-demonstratie mag doorgaan tijdens Haagse intocht
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Een inspreker van Kick Out Zwarte Piet tijdens de commissievergadering in Den Haag ANP zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Gisteren, 21:17 Anti-zwartepiet-demonstratie mag doorgaan tijdens Haagse intocht De demonstratie tegen de intocht van Sinterklaas met Zwarte Pieten mag zaterdag doorgaan in Den Haag. Dat heeft de gemeenteraad vanmiddag besloten tijdens een ingelaste commissievergadering.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Mitchell Esajas (KOZP): Waarom zwijgt Mark Rutte over deze terreurdaad?

Insprekers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) riepen de politiek op om toestemming te verlenen voor de demonstratie. De grootste partij in de raad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, wilde een verbod op alle demonstraties tijdens de aankomst van Sinterklaas, maar waarnemend burgemeester Johan Remkes (VVD) ziet geen reden om het protest te verbieden.

NegerenIs het niet beter om Kick Out Zwarte Piet te negeren? Nee, zegt Jan Dielissen, dan hebben zij gewonnen, dat hebben ze nu eigenlijk al. Zwarte piet komt door de schoorsteen en is zwart, zo was het altijd. De regering zou volgens Jan een einde kunnen maken aan de jaarlijkse discussie door zwarte piet tot cultureel erfgoed te verklaren. "Of hou een referendum, dan zal je zien dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders zwarte piet wil behouden".

Groningen zet twee kampen betogers Zwarte Piet bij elkaar

Vorig jaar werd het protest van KOZP op het laatste moment verboden door toenmalig burgemeester Pauline Krikke (VVD). Actievoerders verschenen toch op het Malieveld, en moesten door de ME beschermd worden tegen een groep pro-zwartepiet-activisten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Pro-zwartepietactievoerder verwacht dat het bij de intocht in Eindhoven weer uit de hand loopt

Afgelopen vrijdag ging het weer mis tijdens de voorbereiding van de aanstaande demonstratie in Den Haag. Terwijl KOZP in een pand aan de Beatrijsstraat vergaderde, werd de bijeenkomst met geweld verstoord. Daarvoor zijn vijf mensen aangehouden.

KOZP liet in de commissievergadering weten dat de burgemeester volgens hen “te weinig afstand” heeft genomen van de geweldplegers. “Dit hoor je te veroordelen, en dat hebben we niet gezien”, aldus voorman Jerry Afriyie.

Of beide vakken naast elkaar of tegenover elkaar worden ingericht, is nog onduidelijk. Hierover wordt donderdag nog met beide partijen gesproken. Maar ga er maar vanuit dat de politie er bovenop zal staan en misschien een cordon gaat vormen om te voorkomen dat beide partijen elkaar in de haren kunnen vliegen.

Video: Opnieuw actie tegen Kick Out Zwarte Piet

“De burgemeester wil eerst precies weten wat er gebeurd is, voordat hij reageert”, antwoordde Remkes.

Dat zegt een man die zijn kind in de auto zet bij winkelcentrum Cassandraplein. Hij is niet van plan om naar de intocht van Sinterklaas te gaan als het weer op rellen dreigt uit te lopen. Ook een vrouw op leeftijd zegt niet met haar kleinkinderen naar de intocht te gaan als het niet veilig is. Een man vindt dat de regering in actie moet komen door te zeggen, het is onze traditie.