Vliegverkeer weer op gang na mist 7:28 EINDHOVEN – Eindhovens Dagblad

Vliegverkeer weer op gang na mist 7:28 EINDHOVEN - Eindhovens Dagblad
Weer geen vluchten vanaf Eindhoven Airport vanwege mist, het zicht is te beperkt
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven is het zicht te beperkt en is het nog maar de vraag of ze vanavond nog zullen vertrekken. Als het zicht om elf uur niet voldoende verbeterd is, blijven de vertrekkende vluchten waarschijnlijk aan de grond. Later op de avond staan ook nog twee binnenkomende vluchten uit Malaga en Tenerife gepland. Volgens de woordvoerster is nog niet zeker of er ook geland kan worden op Eindhoven Airport.

ANP zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Gisteren, 13:40 • Aangepast Gisteren, 14:02 Mist legt vliegverkeer Eindhoven Airport hele ochtend plat Op Eindhoven Airport is het vliegverkeer weer opgestart. Vanochtend werden geen vluchten uitgevoerd vanwege dichte mist. Vluchten naar onder meer Londen, Vilnius, Boedapest en Skopje werden geschrapt of liepen vertraging op.

Geen vluchten Eindhoven Airport door mist

Het KNMI heeft vanwege de mist code geel afgegeven voor Noord-Brabant. Op sommige plaatsen in de provincie kan het zicht door de mist minder dan 200 meter zijn. De kans op dichte mist houdt volgens het KNMI de hele avond en nacht nog aan.

Vliegtuigen die vanochtend wilden landen weken uit naar Maastricht of Keulen. Passagiers werden tot 13.00 uur met bussen naar andere luchthavens gebracht waar wel gevlogen kon worden, meldt Omroep Brabant.

Dinsdagochtend lagen er op Eindhoven Airport ook al vluchten uit door de mist. Ook landen was toen een probleem. Vliegtuigen moesten uitwijken uit naar omliggende vliegvelden als Maastricht en Keulen en passagiers werden met bussen naar andere luchthavens gebracht waar wel gevlogen werd.