Heerenveen raakt Veerman kwijt aan St. Pauli, Emmen haalt Pedersen

Heerenveen raakt Veerman kwijt aan St. Pauli, Emmen haalt Pedersen
Transfersoap begeerde Veerman ten einde met krabbel bij cultclub
De kogel is door de kerk: Henk Veerman vertrekt bij sc Heerenveen. De 27-jarige spits heeft in FC St. Pauli een nieuwe club gevonden. Veerman tekent voor drie jaar bij de club uit de tweede Bundesliga. Technisch manager Gerry Hamstra van sc Heerenveen. “Iedereen weet dat Henk door meerdere clubs werd begeerd”, vertelt hij op de clubsite van Heerenveen. “Uiteindelijk zijn we met FC St. Pauli tot overeenstemming gekomen. Wij willen Henk bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij deze mooie cultclub in Duitsland en in zijn verdere carrière.”

Lang leek het erop dat Veerman een transfer binnen de Eredivisie zou maken. ADO Den Haag zag in hem de ideale opvolger van de naar AZ vertrokken Björn Johnsen, maar baalde van het feit dat de onderhandelingen niet naar wens verliepen. De club kwam dinsdag zelfs met een verklaring, waarin stond dat Veerman daarom geen doelwit meer was.

Veerman speelde drie jaar voor Heerenveen. De spits werd in 2015 overgenomen van FC Volendam. Hij speelde 95 Eredivisie-duels voor de club uit Friesland. Daarin wist hij zeventien doelpunten te maken. De afgelopen twee seizoenen moest hij het met een reserverol doen.

De supporters van Heerenveen hebben altijd naar meer verlangd. Het alle ballen op Henkie door het Abe Lenstra Stadion is de warmste herinnering die Veerman heeft en waar hij de Friese aanhang eeuwig dankbaar voor blijft. Meestal was het pas wanneer er iets geforceerd moest worden, maar de Friezen zagen het liefst veel vaker de snelheid, technische vaardigheden (ondanks zijn lengte) en het torinstinct van Veerman. Van zijn 21 officiële goals voor Heerenveen maakte hij er de meeste tegen Feyenoord (vier stuks), waarvan twee in De Kuip. De laatste, een chip, staat nog op ieders netvlies in Heerenveen.

Henk Veerman zet zijn voetbalcarrière voort bij FC St. Pauli, zo meldt sc Heerenveen donderdagmiddag via de officiële kanalen. De 27-jarige aanvaller zette donderdag zijn handtekening onder een contract dat hem de komende drie jaar aan de Duitse club verbindt. Naar verluidt ontvangt Heerenveen enkele tonnen van de Duitsers.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij dat de transfer is afgerond, zo meldt hij via de site van Heerenveen: ''Iedereen weet dat Henk door meerdere clubs werd begeerd. Uiteindelijk zijn we met FC St. Pauli tot overeenstemming gekomen. Wij willen Henk bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij deze mooie cultclub in Duitsland en in zijn verdere carrière.”


Emmen at Twitter: